19 квітня 2024 року за ініціативи кафедри «Соціальних і гуманітарних дисциплін» в Одеському національному морському університеті була проведена І Міжнародна науково-практична конференція «Історико-філософські, політико-правові та соціальні засади трансформації України та держав європейської спільноти».

В ході конференції було проведено круглий стіл на актуальну для нашого сьогодення тему: «Національно-патріотичне виховання в контексті збройного протистояння 2014-2024 рр.».

Під час пленарного засідання круглого столу учасники виступили з рядом цікавих доповідей, які викликали жваву дискусію. Основними темами, які були розглянуті в ході засідання, стали: «Патріотизм – історія та українське сьогодення»; «Рашистська зброя проти освітніх закладів України: 770 днів війни»; «The end of humanism? Reflections on ai development»; «Актуальні питання кримінальної ситуації в умовах воєнного стану»; «Обмін військовополоненими в умовах «гарячої» фази війни (24.02.22 - весна 2024)»; «Особливості формування національної самосвідомості в умовах глобалізаційного світу» та «Роль наукових студентських гуртків у процесі національно-патріотичного виховання».

Після завершення круглого столу та короткої кава-брейку, конференція продовжилася секційними засіданнями, в ході яких учасники змогли ознайомитися з рядом цікавих та актуальних доповідей.

Участь в конференції прийняли понад 40 учасників, серед яких були науковці з Федеративної Республіки Німеччина, науковці з України представили ВНЗ з Києва, Львова, Івано-Франківщини, Одеси. Активними учасниками конференції стали також і студенти, більшість з яких вперше долучилися до наукової діяльності на такому рівні.

Щиро дякує усім учасникам І Міжнародної науково-практичної конференції «Історико-філософські, політико-правові та соціальні засади трансформації України та держав європейської спільноти» за активну участь в роботі конференції та бажаємо подальших наукових звершень!

Наверх

background