У рамках укладеного договору відбулася зустріч ОНМУ-CBS з питань наукового співробітництва. 2-4 жовтня 2024 року ОНМУ приймав представників Копенгагенської бізнес-школи в рамках стартової зустрічі Центру передового досвіду, присвяченої обговоренню наукового співробітництва та організації І міжнародної конференції з судноплавства та торгівля, яка пройде 14-15 листопада 2024 року у Копенгагені. Зустріч через війну в Україні провели на території Молдови, але це не завадило представникам наукових шкіл представити свої розробки, проєкти та програми, в яких вони приймають участь. Martin Jes Iversen відкрив зустріч, окресливши основні задачі та плани Центру передового досвіду ОНМУ-CBS на наступні 3 роки та програму майбутньої конференції.

В рамках зустрічі був презентований проєкт для аспірантів під егідою фонду Марі Кюрі та отримане запрошення для аспірантів ОНМУ прийняти участь у розробці в напрямку розвитку портів та енергетики. Представлені конкретні ролі і задачі, а також позиції, на яких буде здійснюватися розробка.Також велику увагу було приділено проєкту залучення студентів до дослідницької діяльностіта навчання на рівні PhD. Вдячні CBSs Thomas Roslyng Olesen та AAUs Agnieszka Nowinska, PhD за розгорнуте представлення їх дослідження стану та перспектив українського бізнесу під час війни. Проєкт викликав жвавий інтерес, багато питань, були отримані пропозиції щодо подальшого дослідження. Petar Rosenov Sofev представив своє дослідження нетворкінгу у сфері портової діяльності і наголосив на важливості послідження українського досвіду портового оперування.

Професор кафедри "Підприємництво та туризм" ОНМУ Анатлій Холоденко представив основні напрямки досліджень ОНМУ в сфері моделювання бізнесової складової діяльності морського транспорту та окреслив основні висновки, які можна зробити на основі аналізу результатів обрахунку побудованих моделей.
Професор кафедри "Підприємництво та туризм" Олексій Котлубай ОНМУ представив основні напрямки розробки морської політики України в рамках співпраці із міжнародними морськими організаціями.

Проректор з наукової роботи ОНМУ Ірина Савельєва запропонувала до уваги аудиторії надцікаве дослідження цифрової залученості викладацького складу університетів при оранізації навчального процесу та їх цифрової обізнаності та готовності для опанування нових технологій. Дослідження викликало багато обговорень та питань, що підкреслило його важливість та нагальність теми.
Професор кафедри "Технічна кібернетика й інформаційні технології" Микола Малаксіано представив вже завершений проєкт розробки інформаційного забезпечення для терміналу BMW в одному із портів Німечини. Проєкт підтримувався візуальним рядом і прикладами використання та викликав зацікавлення у колег.

Доцент кафедри кафедри "Підприємництво та туризм" Матвієнко Марина Валеріївна представила декілька напрямків наукових досліджень в сфері морського бізнесу, які здійснюються в ОНМУ, та окреслила деякі методи досліджень та їх конкретну імплементацію.
Вдячні за глибоку залученість колег у розвиток співробітництва на науковому та навчальному рівнях. З нетерпінням чекаємо подальших зустрічей!

Наверх

background