31 жовтня 2015 р. Одеський національний морський університет приймав гостей на Відкритому фестивалі факультетів ОНМУ. Цей захід проводився за ініціативи Ради з науково-дослідної роботи студентів ОНМУ та приймальної комісії ОНМУ, був втілений Науковим товариством студентів та аспірантів ОНМУ.

Відкритий фестиваль факультетів відвідало 86 майбутніх абітурієнтів та їх батьків. Студентами усіх факультетів, що входять до Наукового товариства студентів і аспірантів ОНМУ, були підготовані та продемонстровані презентації навчальної, наукової та культурно-масової діяльності ОНМУ. Незважаючи на те, що про переваги кожного факультету Водного неможливо розповісти за одну годину, студенти намагалися зробити свої доповіді максимально стислими, але інформативними.

Гості Фестивалю з вуст студентів дізналися про особливості кожної спеціальності. Найбільше зацікавлення відвідувачі проявили до перспектив працевлаштування: переліку можливих напрямів професійної діяльності; чималого списку вітчизняних та закордонних підприємств, у яких випускники ОНМУ мають найбільший попит; біографічних довідок з життя видатних діячів науки, техніки та культури, чий шлях розпочався у стінах ОНМУ.

Досить високу оцінку серед гостей Фестивалю отримала лабораторна база ОНМУ, з якою вони ознайомилися у ході екскурсії, яку проводили заступник відповідального секретаря приймальної комісії Логінов О.В. та співробітники відповідних кафедр.

Екскурсія розтягнулася на дві дуже насичені години, у ході яких гості просто не могли фізично встигнути хоча б побачити усі функціонуючі навчальні та науково-дослідні лабораторії ОНМУ. Відвідувачі встигли ознайомитися з таким унікальним експериментальним та навчальним обладнанням, як дослідовий басейн та аеродинамічна труба кафедри «Теорія і проектування корабля ім. професора Ю.Л. Воробйова», з використанням яких виконуються експериментальні дослідження гідро- та аеродинамічних властивостей конструкцій судів, що проектуються; завітали до лабораторій кафедр «Підйомно-транспортні машини та інжиніринг портового технологічного обладнання», «Морські перевезення» та «Експлуатація морських портів», устаткування яких дозволяє досконало вивчити конструкцію, процеси проектування, технічного обслуговування та експлуатації обладнання логістичних вузлів; опинилися у справжньому робочому машинному відділені морського судна на кафедрі «Суднові енергетичні установки та технічна експлуатація»; та навіть повболівали на змаганнях з волейболу в залі кафедри «Фізичне виховання і спорт». Адміністрація, викладачі та студенти Одеського національного морського університету приєднуються до привітальних слів відповідального секретаря приймальної комісії Бугаєвої С.В., та бажають школярам успішного завершення навчального року та вірного вибору майбутньої професії і свого життєвого шляху. Дополнительные возможности при изучении английского языка предоставляют интернет учебники и словари.

Наверх

background