20 жовтня 2016 року Одеський національний морський університет приймав делегацію Ризького суднобудівного та судноремонтного заводу (АО «Rigas kugu buvetava”) та Латвійської морської академії.

Під час зустрічі обговорювалися результати проведення літньої закордонної практики для студентів ОНМУ на ризькому суднобудівному та судноремонтному заводі та питання розширення співробітництва з Латвійською морською академією.

На підставі договору між ОНМУ та АО «Rigas kugu buvetava” 5 студентів кораблебудівного факультету проходили літню практику на судноверфі. Протягом трьох місяців студенти-корабели знайомилися з роботою провідного підприємства Латвії, виконували обов’язки дублерів у різних підрозділах судноверфі. Тривалий строк практики дозволив студентам ознайомитися з унікальним технологічним обладнанням та технологіями, які застосовуються в суднобудуванні та судноремонті. Студенти зазначають доброзичливе ставлення до них усіх працівників верфі та їх бажання допомогти в ознайомленні з обладнанням, технологіями та організацією роботи на підприємстві.

З іншого боку, адміністрація АО «Rigas kugu buvetava” із вдячністю сприйняла результати практики та планує продовжити договір про співробітництво на наступні роки також і з іншими факультетами.

Планується подальше проведення практики студентів-магістрів, виконання та захист дипломних робіт за тематикою підприємства та подальше працевлаштування випускників.

Усі витрати що до проїзду, проживання, харчування та організації практики взяла на себе АО «Rigas kugu buvetava”.

Співробітництво з АО «Rigas kugu buvetava” стане хорошим фундаментом для якісної практичної підготовки студентів та перспективою для працевлаштування випускників ОНМУ.

Наверх

background