5 березня 2019 року у холі Одеського національного морського університету відбулося урочисте відкриття фотовиставки, яка присвячена 40-річчю проведення Політики реформ та відкритості Китаю.

Одеський національний морський університет має давні традиції співробітництва з Китайською народною республікою. Перші кроки були зроблені ще в 1950 році, коли Одеський інститут морських інженерів почав підготовку кадрів для морської галузі КНР. Потім було укладення прямих договорів з суднобудівними, судноремонтними підприємствами і проектними організаціями такими як, Тянзинська компанія суднобудівної промисловості, Дев'ятий проектно-дослідний інститут, Далянська суднобудівна корпорація. Нашими випускниками були Ля Інчень, який став академіком Академії наук КНР, та Лі Цзянь, який був віце-президентом Всекитайскої кораблебудівної корпорації.

На сьогоднішній день Одеський національний морський університет працює за прямими договорами з Тянзинським університетом, Північно-західним політехнічним університетом (Шанхай), Шанхайськім морським університетом (Шанхай), Китайським університетом геологічних наук (Ухань), Уханьським університетом технологій (Ухань), Далянським університетом технологій (Далян) та Інститутом соціології Китайської академії соціальних наук (Пекін).

Особливо слід відмітити наше співробітництво з Інститутом соціології Китайської академії соціальних наук, спільно з яким у 2017 році в ОНМУ був створений перший в Україні Науковий центр досліджень розвитку країн «Одного поясу, одного шляху» та організовано три міжнародні конференції в ОНМУ та дві в Китаї.

14 вересня 2018 р. на базі університету було відкрито ще один центр – КАСН-ОНМУ: Центр досліджень Китаю спільно з Китайською академією соціальних наук.

На урочистому відкритті фотовиставки був присутній Генеральний консул КНР в Одесі, пан Сун Лицюнь.

Наверх

background