27 березня близько 150 школярів з Саврані і Южного взяли участь в Проекті «Старшокласникам від студентів«Одеса студентська», придуманому і втіленому в життя студентами Одеського Водного.

Школярі з Саврані завдяки Олексію Леонідовичу Дрожжину дізналися про Одесу не тільки як морську столицю, а й як місто, де зосереджено багато вищих навчальних закладів, які мають багату історію і пишаються своїми відомими у всьому світі вченими.

Старшокласники відвідали Одеський національний університет ім. І.І. Мечникова, познайомилися з його історією від Рішельєвського ліцею до наших днів, побували в бібліотеці університету, якій понад 200 років.

Співробітники Одеської національної академії харчових технологій гостинно зустріли майбутніх абітурієнтів і докладно розповіли про свій вуз. Вони презентували не лише свої факультети і спеціальності, а й також показали наукові досліди, які справили незабутнє враження на екскурсантів.

Також під час екскурсії школярі відвідали Одеську національну музичну академію ім. А.В. Нежданової, Південноукраїнський національний педагогічний університет ім. К.Д. Ушинського, Одеський національний політехнічний університет і Одеську державну академію будівництва та архітектури. Представники всіх вузів натхненно розповідали екскурсантам про переваги навчання в їх навчальних закладах.

У фіналі екскурсії студенти показали школярам свій рідний вуз - Одеський Водний. Гості університету змогли погуляти по будівлі, в якій до Водного розташовувався Інститут шляхетних дівчат (докладніше в циклі Історія Водного). Відповідальний секретар приймальної комісії Горшков Яків Анатолійович розповів майбутнім абітурієнтам про тонкощі Вступної кампанії-2019. Кожен екскурсант отримав «набір першої допомоги абітурієнта» з інформацією про всі вузи Одеси, покроковою інструкцією щодо вступу і важливими порадами, як не впустити свій шанс вступити на бюджет на класну спеціальність в класний вуз!

Викладачі Логінов Олег Володимирович і Рубский В'ячеслав Миколайович показали школярам машинний зал, комп'ютерні класи, спортзал, басейн, університетський храм. В лабораторії факультету портового інжинірингу їм продемонстрували роботу конвеєра в порту. Також майбутні абітурієнти дізналися багато про професії будівельника та про особливості будівництва гідротехнічних споруд в порту.

Школярам сподобався подарований випускниками Пам'ятник студенту Одеського Водного, який розташований в одному з корпусів університету. Вразила його жага до знань, яку точно зміг передати скульптор.

Школярі отримали інформацію для роздумів. Сподіваємося, що екскурсія була корисна. Особлива подяка за такий цікавий проект студентському активу Одеського Водного і його координатору - Марії Бащак.

Запрошуємо школярів, студентів і всіх небайдужих приєднатися до цієї ініціативи!

Наверх

background