Відомий сатирик, сценарист, почесний професор Одеського національного морського університету Михайло Михайлович Жванецький пішов з життя на 87 році…

Нам пощастило жити в місті Одеса, де 6 березня 1934 народився, вчився, творив Михайло Михайлович.

«Что-то есть в этой почве. Что-то есть в этих прямых улицах, бегущих к морю, в этом голубом небе, в этой зелени акаций и платанов, в этих теплых вечерах…Что-то есть в этих людях, которые так ярко говорят, заимствуя из разных языков самое главное»

Ми вчимось і працюємо в університеті, який у 1956 році закінчив Михайло Жванецький (Одеський інститут інженерів морського флоту) за спеціальністю «інженер-механік підйомно-транспортного устаткування портів». В інститутські роки він брав участь в самодіяльності, писав мініатюри і монологи для студентського театру «Парнас-2», багато з них виконував сам.

Наші студенти працюють і проходять практику в Одеському торговому порту, там, де у 1960-1964 роках працював змінним механіком відомий сатирик.

Михайло Жванецький був одним з найбільш популярних письменників-сатириків. Він виступав із сольними спектаклями та концертними програмами за власними творами і залишив нам велику кількість фейлетонів, реприз, мініатюр, монологів та ін.

За своє життя він отримав багато нагород і почесних звань Тільки в нашій країні: Народний артист України – у 1999 році, Почесний громадянин Одеси – у 1994 році. У 2009 році бульвар Мистецтв в Одесі був перейменований у бульвар Михайла Жванецького. На честь Жванецького названо астероїд головного поясу 5931 Zhvanetskij. У 2009 році Михайло Жванецький став почесним професором Одеського національного морського університету.

Михайло Михайлович Жванецький без перебільшення легендарний гуморист і сатирик!

Глибокі та щирі співчуття рідним і близьким Михайла Жванецького, а також всім одеситам і водникам у всіх куточках земної кулі.

«Водный иститут - это алиби.
Там все были юмористами.»
М.М.Жванецкий

Наверх

background