19 вересня 2019 року
БУЛО ПРОВЕДЕНО
БІНАРНЕ ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ
з дисципліни «МИТНЕ ПРАВО»
за темою: «Проблеми розмитнення на прикладі
розмитнення авто для МВСУ, за кошти отримані по Кіотському договору»
ДЛЯ СТУДЕНТІВ 4 курсу денної форми навчання
спеціалізації «Право»

викладач: ст. викладач О.М. Іванова
запрошений практичний фахівець: О.С. Іванов –
начальник відділу експедирування та митного
оформлення вантажів та товарів в м.Чорноморську
фірми NIKO Український термінал
представник кафедри (лектор): к.ю.н. доцент, доцент
кафедри цивільного і трудового права Г.Й. Пузанова

Доповідач ознайомив студентів з дією Постанови КМУ від 22 лютого 2008 р. № 221 «Про затвердження Порядку розгляду, схвалення і реалізації проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій та пропозицій щодо здійснення заходів, пов'язаних з реалізацією таких проектів і виконанням зобов'язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та основами Кіотського протоколу», прийнятого у грудні 1997 року на додаток до Рамкової конвенції ООН, та те що Японська сторона в рамках Кіотського протоколу передала поліції України 635 автомобілів Mitsubishi Outlander PHEV з екологічними двигунами. Продавець авто в Україні – ТОВ «Ніко Діамант» , що входить до групи «Ніко», яка є великим імпортером іномарок, представником якої є доповідач.

Доповідач в рамках розгляду теми на практичному занятті розглянув питання переміщення через митний кордон товарів, процедури митного контролю та митного оформлення, порядок декларування товарів. Особлива увага приділена Порядку переміщення окремих видів товарів та організація митного контролю, система оцінки митних ризиків та її роль у здійсненні митного контролю.

До розгляду ввійшли питання: Форми митного контролю. Зони митного контролю. Операції з товарами, що перебувають під митним контролем. Особливі процедури митного контролю. Поняття митного оформлення. Місце та час здійснення митного оформлення. Підстави та порядок взяття зразків і проб товарів, при здійсненні митного оформлення. Строки митного оформлення. Обов’язки митного органу щодо роз’яснення вимог митного оформлення. Митна декларація та її види.

Під час бесіди були представлені приклади проведення процедури розмитнення авто для МВСУ, за кошти отримані по Кіотському договору.

Студенти активно долучилися до обговорення питань, які були запропоновані до практичних занять.

Наверх

background