З жалем повідомляємо що 28 квітня 2022 року на 88 році життя після тривалої хвороби помер наш колега кандидат технічних наук, доцент кафедри «Морські і річкові порти, водні шляхи та їх технічна експлуатація» Варгін Михайло Миколайович.

Усе життя його пов’язано з ОНМУ (ОІІМФ) де він пройшов шлях від асистента до доцента кафедри МРПВШіТЕ.

В 1956 році Михайло Миколайович закінчив Одеський інститут інженерів морського флоту за фахом інженера-гідротехніка і був направлений на роботу в Балтморпуть, м. Рига. В 1957 р. перейшов на роботу інженером в техвідділ Лієпайського морського торговельного порту. В 1962 році вступив до аспірантури, яку закінчив в 1965 р. та почав працювати в ОІІМФ, на посаді асистента кафедри Водних шляхів та портів. Після захисту кандидатської дисертації в 1971 р за темою «Дослідження взаємодії ґрунтового засипання і причальної споруди типу непіддатливих стін» був направлений на 2 роки в Республіку Куба, для роботи в Гаванському університеті викладачем-консультантом Управління підготовки кадрів Міністерства торговельного флоту і портів Республіки Куба.

В 1982 році Михайло Миколайовичу було присуджено учене звання доцента по кафедрі ВШіП.

Михайло Миколайович був висококваліфікованим викладачем, лектором і науковим фахівцем вищого рівня, автором більш 100 наукових праць, його лекції відрізнялися високим знанням навчальних дисциплін, тому і сприймалися студентами з надзвичайною цікавістю.

Щиро співчуваємо рідним, вічна пам'ять такій гідній людині!

Колеги з кафедри МРПВШТЕ

Наверх

background