Останні кілька днів в університеті пройшли, поряд з безліччю дуже важливих для нас подій (вступна кампанія, створення нових інститутів, організація навчального процесу на 2022/2023 нр та інше (що ми звикли робити в мирний час), під сумним і скорботним настроєм... Загинув ще один наш захисник, Воїн Світла, якому маємо бути вдячні за можливість працювати, навчати, реалізовувати наші плани тощо. Свідома громада нашого університету у переддень Дня Незалежності України активно підтримала волонтерський рух на допомогу бійцям добровольчих підрозділів та нашим підшефним з ЗСУ і морської піхоти.

Цього разу внесли до фонду, який першочергово забезпечує потреби (можливо й не такі значні, але конкретні, ціленаправлені) безпосередньо бійців з передової лінії. Активно долучилися до цієї справи викладачі й співробітники ННМГІ : Стовпець О. В., Лелет І. О., Самойловська В. П., Михайлуца М. І. Наші колеги з ректорату і різних підрозділів університету - Сіньковська Т. В., Смаркалова Антоніна, Бащак Марія, студент ННІМФ 4 к. Микола Закревський, а також колеги і офірувачі з Італії, студент-історик, бакалавр з Національного університету імені Тараса Шевченка Ігор Бажан. Щира вдячність Вам за допомогу нашим хлопцям. Адже ми точечно купуємо і надсилаємо їм те, що так потребує наша Перемога!!! Це те, чого часом не вистачає, або швидко зношується, стає непридатним, однак дуже важливе для солдата - амуніція, ліки, білизна тощо. Цього разу надіслали морпіхам посилки на нульовий рубіж (фото 1). Закупили, дістали безкоштовні кровозупинні засоби, надіслали новою поштою. І вже сьогодні наша допомога дійшла передової (фото 2). Хлопці дякують! Передать нам вітання і впевненість у Перемозі!!!

Водночас, вкотре родинам, діткам зокрема, наших воїнів, біженцям від війни і рашистського терору й бомбардувань надає допомогу речами одеський магазин "Стем". Завдячуючи Алі Шаховій ми роздали різноманітні дитячі речі, гарної якості нужденним (фото 3). Думаю, наш незначний у масштабах країни внесок, стане в нагоді окремо взятій людині, родині, бійцю, які потребують нашої уваги, поваги і любові.

Запрошую до участі у волонтерстві Водників тих, хто ще не до кінця відчув свого покликання, а хоче бути в першій шерезі волонтерства. Наближаємо Перемогу! З волонтерським привітом, проф. Микола Михайлуца. Слава Україні!!!

Наверх

background