18 листопада 2022 року в Одеському національному морському університеті на базі Навчально-наукової лабораторії правового регулювання судноплавства та захисту вантажів за організації кафедри цивільного і трудового права був проведений круглий стіл «111 ПРИЧИН ЛЮБИТИ УКРАЇНУ» - АВТОСЬКА ПРЕЗЕНТАЦІЯ ОДНОЙМЕННОЇ КНИГИ НІМЕЦЬКИМ ПИСЬМЕННИКОМ КРІСТОФОМ БРУММЕ

Його учасниками стали:
Німецький письменник, есеїст, публіцист Крістоф Брумме (Christoph Brumme), який є автором численних романів, репортажів та матеріалів про Україну, знавцем та шанувальником української культури та великим прихильником української держави.
Студенти ОНМУ.
Дирекція ННМГІ: Директор ННМГІ - Самойловська В.П., заступник директора ННМГІ – Осипенко О.В., старший інспектор ННМГІ - Іваніщенко О.
Кафедра «Цивільного і трудового права» ОНМУ: зав. кафедрою – доцент, к.ю.н. Кузніченко О.В., доценти кафедри – доцент, к.ю.н. Борщевська О.М.; ст. викладачі кафедри – к.ю.н. Менсо І.В., Іванова О.М., лаборант Ільченко М.
Навчально-наукова лабораторія правового регулювання судноплавства та захисту вантажів: зав. лабораторією – професор Мошак Г.Г., ст. лаборант Котик Н.Ю., професори ОНМУ Н.А. Орловська, О.О. Балобанов.

Перед аудиторією виступили:
Відкрила круглий стіл директор ННМГІ ОНМУ – Самойловська В.П. привітала письменника К. Брумме та інших присутніх і зазначила, що в Інституті існує традиція міжнародних заходів співробітників ОНМУ з німецькими авторами з правових, політичних, соціально-економічних й освітньо-культурних питань. Самойловська В.П. запропонувала продовжити проведення патріотичних читань в умовах війни та запросила письменника К. Брумме відвідати ОНМУ та представити його інші романи.
Крістоф Брумме (Christoph Brumme) представив свою книгу «111 підстав любити Україну» усім присутнім та розповів про причини та історію її написання. Літератор пояснює: «Я обожнюю Україну. З нею пов’язане і моє особисте життя, адже маю тут сім’ю та безліч друзів. В цій книзі я пояснюю причини закоханості у надзвичайно красиву та величну країну. В Україні все можна; тому що на цих землях жили найсильніші у світі люди; українці люблять навчатися; в цій державі живуть надзвичайно талановиті громадяни.
Заступник директора ННМГІ ОНМУ – Осипенко О.В. висловився про важливість теми патріотизму. Він зазначив, що підготовка фахівців у сфері юриспруденції здійснюється на базі повної вищої освіти (ОКР «бакалавр» й «магістр»). До послуг викладачів та здобувачів вищої освіти в ОНМУ є матеріально-технічна база ННМГІ: комп’ютерний клас, навчально-наукова лабораторія правового регулювання судноплавства та захисту вантажів, бібліотека іноземної юридичної літератури. Саме високий рівень наукової діяльності є невід’ємним складником навчального процесу та важливою гарантією підготовки висококваліфікованих фахівців-юристів.
Завідуюча кафедрою цивільного і трудового права ОНМУ - доцент Кузніченко О.В. вітаючи учасників круглого столу, відзначила, що круглий стіл присвячений важливій виховній проблемі – формування патріотичного світогляду, необхідного для захисту Вітчизни під час війни. Важливим є також забезпечення в Україні конституційних прав і свобод людини та громадянина в умовах воєнного стану.

К. Брумме показує слухачам карту своїх подорожей по Україні.

К. Брумме також запитав онлайн-присутніх студентів та учасників гуртка «Молодий правник», за що вони люблять свою Батьківщину і почув багато різних відповідей. Студенти вели активну дискусію з письменником, той в свою чергу був приємно здивований зворотнім зв’язком співрозмовників.

За підсумками засідання Круглого столу його учасники ухвалили резолюцію.

Наверх

background