У той час, коли рашистський агресор підступно б'є по нашим містам і селам, по енергетичній системі і цивільним об'єктам забезпечення життєдіяльності, лікарням, навчальним закладам тощо, наш колектив згуртовано працює, хоч і в надскладних умовах. Наш дух, сила і воля до Перемоги не зламні!!! Відповідальність усіх на різних рівнях організації навчального процесу, життєдіяльності університету тощо відчувається особливо зараз, останнім часом, в умовах блекауту. Колектив ОНМУ, від ректорату до лаборантів, виладачів і господарників - усі напружено працюють, борються, волонтерять!!! І враховуючи безліч перешкод (відсутність електрики, інтернету, зв'язку, тепла, води) водники відповідально надають освітні послуги нашим студентам, магістрам, аспірантам, проводять атестації тощо. Разом з тим, розуміючи, що Перемогу над ворогом можемо прискорити лише всебічно підтримуючи наших Захисників (ЗСУ, тероборонівців, морпіхів, ППО та ін.), Водники, хто окремо, хто згуртувавшись в невеличкі групи, здійснювали допомогу воїнам. Зокрема, О. Гогуленко, перебуваючи за кордоном, закупила й надіслала в Україну теплі речі, взуття, військову амуніцію для одного бійця, знайомої родини (фото 1). На кошти, що надійшли до волонтерського осередку, було закуплено ще (на прохання хлопців з-під Кремінної, одноразовий душ (50 шт), сучасні, модернізовані, полегшені магазини (8шт) для АК74 (на прохання бійця ССО)(фото 2). Нещодавно, на прохання загону спецпризначення "К_н" ми збирали кошти й перерахували на закупку спеціального дрона, який здійснюватиме розвідку і корегування вогню на N-ому напрямку. До цієї, дуже важливої справи, яка збереже не одне життя наших воїнів, долучилися вже вкотре: А. Заєць, О. Шумило, А. Смаркалова, О. Борщевська, М. Михайлуца, Т. Сіньковська. Командир підрозділу БПЛ А-м (Оскар), дуже вдячний Олександру Миколайовичу Шумилі, який передав власний квадрокоптер на потреби навчання загону "К_н" (фото 3).

Активну волонтерську роботу проводять і наші Стейкхолдери, зокрема зі спец." філологія" - Тишин Д.М., який нагороджений "Подякою" від командування Сил Спеціальних Операцій (фото 4).

Отже, мої дорогі колеги-водники, борімося і поборемо!!! Перемога неодмінно стане реальністю завдяки нашій ширій вірі в Справедливість, Єдність і Свободу!!! З волонтерським вітанням, проф. Микола МИХАЙЛУЦА

Наверх

background