2 січня, вранці, Незбагненні Далекі Світи, Небо, за Реріхом – Всесвітній Космічний Розум, поповнився душею нашого колеги і товариша, наставника і однодумця, доктора технічних наук, професора АНАТОЛІЯ ВАЛЕНТИНОВИЧА ШАХОВА, людини, яку знали й цінували у рідних йому стінах «Водного» і в науковому загалі України та закордоння.

Неймовірної ерудиції викладач і педагог, солідний дослідник і креативний науковець здобув освіту в стінах Одеського інституту інженерів морського флоту (тепер – ОНМУ), закінчивши судномеханічний факультет і потому, все своє життя присвятивши рідному вишу.

На якій посаді не працював Анатолій Валентинович (асистентом, доцентом, деканом юридичного факультету, проректором), його харизма, відчуття відповідальності, жага до раціоналістичних, модерних змін у схоластичній системі освіти, щира відданість гуманістичним поглядам на Світ – лежали в основі спілкування з людьми.

Проф. ШАХОВ Анатолій Валентинович був великим трударем на науковій ниві, залишивши після себе значний пласт наукових праць, книг і навчальних посібників з технічного менеджменту судноплавних компаній, управління судноремонтним виробництвом, економіки ремонту судна, розвитку методів управління та господарювання на транспорті тощо.

Тисячі студентів і десятки молодих науковців зростали, отримували консультації, набували знань і досвіду від щирої душі Професора. Тепле спілкування, мудрість і високий професіоналізм з нестандартним мисленням, цілеспрямованість, толерантність, начитаність й ерудованість, з глибоким розумінням та відчуттям гумору, – це не все, що залишиться у пам’яті нашого великого колективу про Анатолія Валентиновича Шахова. У кожного з нас індивідуально ще було б багато теплих слів, які, нажаль, ми не сказали за життя нашому дорогому Колезі!

Скорботні слова родині Шахових, найріднішим і близьким, колегам по кафедрі висловлюємо широ й з біллю у серці через невиправну втрату…

Пам’ятаємо і вічно вдячні!!!

Прощання з нашим Другом і Колегою відбудеться 5 січня 2023 р. о 10:30 за адресою: вул. Мечникова, 34. ОНМУ.

Ректорат

Наверх

background