12 січня відбулась фахова зустріч співробітників Водного з представниками Всесвітнього морського університету , заснованого Міжнародною морською організацією, розташованого в місті Мальме, Швеція.

Проректор з наукової роботи, професор Савельєва Ірина Владиславівна за запрошенням відвідала заклад, який готує лідерів морської галузі світового рівня та проводить масштабні наукові дослідження.

Проректор з наукової роботи Всесвітнього морського університету, професор Олсер детально ознайомив з діяльністю закладу, його специфікою та досягненнями.

У ході зустрічі, у якій прийняли участь професор Баумлер, професор Йенсен та професор Далакліс, було обговорено низку питань щодо перспектив подальшого співробітництва у сфері науки та освіти. Це і спільні магістерські програми, і наукові дослідження з енергоефективності, кібербезпеки, декарбонізації та управління людським капіталом, спільні науково-практичні конференції тощо в Україні.

Віце президент Всесвітнього морського університету професор Шуо Ма висловив захоплення роботою колективу Одеського національного морського університету та впевненість, що така взаємодія покращить рівень морської освіти та дозволить розширити інтелектуальний обмін для підготовки висококласних професіоналів для морської галузі в Україні.

Наверх

background