Чекаловець Віктор Ігнатович – доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, почесний працівник морського флоту СРСР, відмінник освіти України, почесний працівник Іллічівського морського торговельного порту, нагороджений медаллю «Ветеран праці», золотою, срібною і бронзовою медалями ВДНХ СРСР. Нагороджений знаками «Відмінник утворення України» і «Почесний працівник морського флоту СРСР» – по праву був і залишається науковою елітою України.

21 січня 2023 року йому могло виповнитися 85 років.

Віктор Ігнатович багато працював і постійно створював щось нове. Саме він був рушійною силою появи в тоді ще Одеському державному морському університеті спеціальності «Економіка підприємства», якою він разом зі своїми учнями опікувався до останніх днів.

Ще наприкінці 1990–х років він написав перший в університеті навчальний посібник з підприємництва і прищепив любов до цього напрямку науки своїм колегам з кафедри, які й після його смерті в грудні 2009 року продовжували роботи в цієї галузі науки, що згодом забезпечило легке отримання ліцензії на підготовку в ОНМУ фахівців за новою для української освіти спеціальністю – «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Він був ініціатором створення в Одеському Водному збірника наукових праць «Розвиток методів управління та господарювання на транспорті». Справа Віктора Ігнатовича й зараз в надійних руках. 81 випуск збірнику присвячений вченому і вчителю та містить спогади колег і учнів.

Наверх

background