Вельмишановні колеги, мої дорогі студенти, Друзі!

Від імені колективу українських науковців-істориків з приємністю пропоную доєднатися до презентації усіх зацікавлених Історією Волелюбного Народу, який сьогодні протистоїть віковічному ворогові не тільки Нашої землі.

100 відомих істориків України, зорганізувавшись у «боєздатну наукову роту» під керівництвом відповідального редактора наукового проекту, директора Інституту історії України Національної академії наук України акад. В. Смолія та заступника директора Г. Боряка написали колосальну за обсягом в 1526стор.працю під назвою «ПЕРЕЛОМ: Війна Росії проти України у часових пластах і просторах минувшини. Діалоги з істориками»(у 2-х книгах)та другого видання «За ідентичність і незалежність. Війна Росії проти України: історичні передумови, геополітичні паралелі»(Київ, «Кліо», 2022)

У історичній ретроспективі розглядається багатовікова російсько-українська конфронтація, котра значною мірою визначила зміст, конфігурацію і спрямованість ранньомодерної, нової та сучасної історії України.

На численних історичних сюжетах показується сутність сучасної війни, перебіг її гібридної фази, природа путінської Росії та її неоімперського проєкту, скерованого на підпорядкування пострадянського простору і _ його суцільну делімітацію.

Аналізується соціокультурне й посттоталітарне підґрунтя рашизму, котрий став визначальним чинником у повномасштабній військо-політичній агресії Росії проти незалежної України.

Наголошується, що сучасна війна спрямована не тільки на знищення України як держави, розчинення української ідентичності та підміну її гібридними проекціями (малоросійською, новоросійською і т.п.), а й руйнацію сучасного світового устрою.

Від імені упорядників і авторського колективу книги,

Микола МИХАЙЛУЦА

Наверх

background