Проректор з наукової роботи, доктор економічних наук, професор кафедри підприємництва та туризму Ірина Владиславівна Савельєва та старший викладач кафедри навігації та керування судном, капітан далекого плавання, експерт-консультант ІМО Олександр Іванович Сагайдак представляли Одеський Національний Морський Університет у складі української делегації на 107 сесії Комітету з безпеки на морі Міжнародної морської організації. Сесія проходила з 31 травня до 9 червня 2023 року.

    Основні питання сесії:
  • Заходи безпеки для суден, що працюють в полярних водах, і не підпадають під дію конвенції СОЛАС – Полярний кодекс та поправки до СОЛАС
  • Поправки до Міжнародного Кодексу морського перевезення навалювальних вантажів
  • Морська безпека, піратство та збройний розбій проти суден
  • Обов'язкова звітність про втрачені контейнери – проєкт поправок до СОЛАС
  • Сертифікація та навчання рибалок – переглянута Конвенція ПДНВ-Р 1995р. Положення ПДНВ про залякування та домагання в морському секторі, включаючи сексуальні посягання та сексуальні домагання та інші питання.

Це дуже почесна та важлива місія представляти Україну та Одеський національний морський університет на міжнародній арені.

Підтримка міжнародної спільноти дає нам сили в боротьбі за незалежність, демократичні ідеали та розвиток морської галузі у відповідності з міжнародними конвенціями.

Наверх

background