Делегація представників кафедр ННМГІ ОНМУ у складі: в.о. директора інституту професора Миколи МИХАЙЛУЦИ, завідувачки кафедри ЦТП доцентки Оксани КУЗНІЧЕНКО, професора кафедри філософії Олександра СТОВПЦЯ, доцентів кафедри практичної психології В’ячеслава РУБСЬКОГО і Тетяни РЕПНОВОЇ та інших колег (очно і у дистанційному форматі) взяли участь у ІХ Міжнародній науковій конференції «Історія, духовність, культура. Діалог і співробітництво» (INTERNATIONAL CONFERENCE HISTORY, SPIRITUALITY, CULTURE. DIALOGUE AND INTERACTIVITY, 9th Edition, June 15-17, 2023, Galati, Romania).

Підтримуване вже впродовж майже 20-ти років дружнє й наукове співробітництво з одним із відомих і перспективних вишів Румунії, країни ЄС – з «Університетом Нижній Дунай» увінчалося спільною організацією 2-х наукових форумів: в Україні – в Одеському національному морському університеті – 31 травня 2023 р. і в Румунії, в Галацькому університеті 15-17 червня. В обох конференціях в кожній окремо брало участь більше 100 учасників.

Від нашого університету виступив з вітальним словом до учасників форуму проф. Михайлуца М.І., наголосивши на добросусідських стосунках Румунії і України, на гуманітарній і військовій допомозі і підтримці українського народу у боротьбі з російськими загарбниками. На секціях оприлюднили свої виступи усі водники, а О.Стовпець і В.Рубський – чудовою англійською мовою, що було відмічене румунськими колегами.

Теплий прийом і людяне ставлення до учасників Міжнародної наукової конференції, душевна аура і співчуття через трагедію війни, бомбардування і техногенний терор з боку рф – були відчутними усі дні перебування в Галаці. За що ми щиро вдячні нашим колегам з Румунії, Молдови, Болгарії, Франції та інших країн, які були учасниками міжнародної конференції.

В процесі позасекційних зустрічей, діалогів і бесід народжувалися чудові плани, проєкти на перспективу, зокрема, створення міжнародної групи з дослідження гострих питань історії регіону Нижній Дунай, проведення міжнародної студентської правничої конференції по дослідженню права ЄС, психологічних і гуманітарних проблем в умовах війни, обміну практиками тощо.

Наверх

background