У день Незалежності України, в умовах воєнного протиборства рашистській агресії проти нашої Батьківщини, ми задаємо собі питання - "А що ми, педагоги і працівники закладу вищої освіти зробили для захисту України, задля ствердження її суверенності? Так! Наше призначення навчити, надати можливість молодій людині здобути фахову вищу освіту, реалізувати себе в інженерії, економічній, логістичній, правовій, гуманітарно-лінгвістичній сферах...

Однак, викладачі ННМГІ попри напружений навчальний рік, складності воєнного часу тощо, успішно провели підсумковий контроль, екзаменаційні сесії, провели виробничі практики, звели звіти за навчальний рік тощо, і активно долучилися до волонтерської роботи. Хтось індивідуально, сам конкретному бійцю, часто родичу, чи знайомому, земляку, або й просто нашому безіменному захиснику. Саме в цьому і є щира та глибинна сутність нашого народу!!! У переддень відпусток викладачів, на початку липня було організовано офірування коштів на допомогу бійцям N-го підрозділу морської піхоти, який бере участь у тяжких боях на півдні. Колеги-гуманітарії надсилали різні суми від 200 до 1000 грн, що було не тільки згенеровано на купівлю медпрепаратів, харчових добавок і вітамінів, але й на прохання бійців для необхідного приладдя для стрільби в нічних умовах (полум'ягасники), спеціальні накладки тощо.

Активними у збиранні коштів були наші котеги: В. Малиш, В. Кузьменко, О. Стовпець, Ю. Чумаєва, В. Куліченко, І. Данілова, М. Михайлуца, О. Діколь-Кобріна, М. Фесан та багато інших, які не підписалися... Ми змогли швидко зібрати суму, яку відразу спрямували на ремонт ходової автобусинка підрозділу з передової. Наші хлопці були задоволені і щиро дякували, надіславши світлини. Зокрема, молодший сержант морпіх Микола (Ігнат) Г. передавав нашому колективу велике дякую!!!

А ми, навзаєм, шлемо у День Нежалежності України нашим захисникам добрі слова любові і вдячності, побажання сил і міці, здоров'я і твердого духу в досягненні головної мети - Перемоги над агресором і звільнення нашої землі від російських зайд!

З волонтерським привітом, проф. Микола МИХАЙЛУЦА

Наверх

background