Мобільність для навчання за програмою Erasmus в університеті Терамо, Італія не був моїм першим досвідом, адже протягом 3х років навчання в ОНМУ я вже приймала участь у програмах академічної мобільності та навчалась в університетах Польщі та Румунії.

Зимового семестру 2022/2023 навчального року я прийняла участь у конкурсі, який проводив наш університет за програмою Erasmus, та отримала можливість поїхати на навчання до університету Терамо.

Навчалась я на факультеті «Комунікаційні науки». Основними моїми предметами, які я вивчала в університеті Терамо, були: «Ділова англійська мова», «Англійська мова для бізнесу», «Англійська мова для туризму», «Англійська мова для політичних досліджень» та, звичайно, італійська мова.

Відвідування занять з італійської мови – безкоштовно. Вивчення місцевої мови завжди пропонують студентам-іноземцям, які приїжджають навчатися за програмою Erasmus. Я відвідувала такі заняття тричі на тиждень, що дозволило мені за три місяці проживання в Італії почати відносно вільно спілкуватися на прості теми.

Вивчення фахових дисциплін за моєю спеціальністю було цікавим та пізнавальним. Ми навчались у величезних аудиторіях із чудовими викладачами; багато завдань було орієнтовано на самостійну роботу та роботу у команді. Мені сподобалось приймати участь у колективній підготовці курсових проєктів з дисциплін, коли кожен з учасників команди відповідає за свою ділянку, а загальний успіх залежить від злагодженої роботи усіх. Також мені сподобалось, що можна обирати тему такого проєкту таку, яка є цікавою для тебе.

Екзамени, проєкти, заліки, дослідження – невід’ємна частина навчання. До іспитів готувалася довго, готувалася ретельно. І це дозволило мені освоїти та успішно скласти дисципліни, які я обрала для навчання. Після закінчення навчання та успішного складання екзаменів та заліків кожен студент- Erasmus отримує документ, який засвідчує результати навчання за програмою. Є такий документ і у мене.

Окрім навчання, увесь період мого перебування в університеті Терамо був сповнений живим спілкуванням, новими знайомствами, позакласними зустрічами із однолітками та подорожами чарівною Італією. Адже програма Erasmus - це не лише суто навчання. Це можливість знайомитися із мовою, культурою та історією інших країн, товаришувати з новими людьми, встановлювати та підтримувати з ними дружні контакти і надалі. Студентами-Erasmus, які приїхали до університету Терамо на навчання за спеціальністю «Англійська філологія», опікувалась професорка Francesca Vaccarelli, яка викладає англійську мову. Ми багато спілкувались із нею і навіть потоваришували.

Участь у програмі Erasmus дала мені нові можливості навчання і спілкування, дозволила отримати нові знання, новий досвід та нових друзів. Я вдячна ОНМУ та університету Терамо за це. Я обов´язково і надалі, коли я вступлю до магістратури ОНМУ, прийматиму участь у програмах академічної мобільності, які пропонує мій університет.

Наверх

background