«Веселе навчання». На перший погляд, здається, що ці два слова суперечать один одному, але ні, таке можливо. І це сталося в моєму житті завдяки програмі Erasmus + 😍 І цю можливість мені надав ОНМУ, за що я йому буду вдячна усе життя: за цей досвід, за мої подорожі, за студентське життя мрії, немов у фільмі, але найголовніше — за ті знання, які у здобула в університеті Терамо, за підвищення рівня моєї англійської, за зняття комунікаційних барʼєрів у спілкуванні з іноземцями.

Це були незабутні 4 місяці: мені вдалося поєднувати навчання та складання іспитів і в ОНМУ, і в італійському університеті, в проміжках між навчанням знайомитися з новими людьми, відвідувати не тільки безкоштовні заняття з італійської мови, а й неперевершені міста Італії, брати участь в різноманітних поїздках з університетом по всіх куточках країни: у гори, на море. Також було багато розваг: футбол, караоке тощо.

Звісно, найскладніше було усвідомлювати, що ти приїхав не відпочивати ☹️, а поєднувати навчання в обох університетах, в одному з яких ти маєш слухати лекції англійською мовою, спілкуватися нею та складати іспити. Я дуже нервувала, але даремно. Викладачі досконало пояснювали матеріал, у будь-який час можна було звернутися до них, якщо тобі незрозуміла якась тема. Мені дуже сподобалась методика викладання: інформативні конспекти «без води», прозора система оцінювання, гарне відношення до всіх студентів, зацікавленість у житті студентів. Мені дуже пощастило — я потрапляла в групи з дуже хорошими, дружелюбними студентами, які завжди готові були мені допомогти, навіть коли допомога не була потрібна. І мова зараз не тільки про навчання.

Також хочу відмітити, що всі були дуже зацікавлені станом українців та ситуацією в Україні. Вони мене досі питають, як ми себе почуваємо — ми з моїми італійськими друзями спілкуємось й наразі. Я була на навчанні в Італії, коли сталася трагедія на Каховський ГЕС, але, звісно, висвітлювала всі ці події у соціальних мережах. Мої одногрупники це побачили та зробили презентацію стосовно цієї страшної події. Мені, як українці, було дуже приємно, що вони висвітлюють ці події та звертають на це увагу інших іноземців.

Всі іспити я склала на відмінно, за що дуже пишаюся собою. Якщо б мені сказали, що колись в мене буде можливість поїхати на навчання за програмою Erasmus + — я б і не повірила. Дуже дякую за цей незабутній досвід та такий гарний досвід наприкінці мого навчання на магістратурі

Багнюк Анастасія
студентка ІІ-го курсу ОКР магістр
спеціальність «Право»

Наверх

background