30 ЖОВТНЯ 2023 РОКУ
ЗДОБУВАЧІ ВИЩОЇ ОСВІТИ 1 КУРСУ
СПЕЦІАЛЬНОСТІ 081 «ПРАВО»
ВІДВІДАЛИ
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ
  лекторки від бази стейкхолдера: О.М. Куриленко – суддя
О.Д. Карагіоз – помічниця головного судді Київського        районного суду м. Одеси (випускниця ОНМУ за спеціальністю 081 «Право»)
 

Здобувачі вищої освіти 1 курсу спеціальності 081 «Право» мали змогу під керівництвом доцентки кафедри публічно-правових дисциплін ОНМУ О.М. Борщевської та у супроводженні куратора курсу ст. викладачки кафедри публічно-правових дисциплін С.Г. Вовк відвідати Київський районний суд м. Одеси, який є стейкхолдером за освітньо-професійною програмою спеціальності 081 «Право». Зустріч в суді проходила після основних аудиторних пар.

Здобувачі мали змогу ознайомитися з загальними питаннями роботи суду, особливостями електронного судочинства та багатьма ноу-хау Київського районного суду м. Одеси, про що докладно розповіла пані Ольга КАРАГІОЗ

В залі судового засідання суддя Оксана КУРИЛЕНКО окреслила для здобувачів основні питання права та праворозуміння, які застосовуються в суддівській практиці, коротко було розказано про стадії судового процесу, судові інстанції. Також пані суддя поділилася цікавою практикою з розгляду цивільних справ.

Наступним етапом заняття стала можливість бути присутніми на судовому засіданні з розгляду кримінальної справи та наочно побачити можливості електронного суду щодо процесуальної дії допиту свідка. Здобувачі мали змогу ознайомитися з процесуальними правами та обов’язками судді, адвоката, прокурора, свідка та підсудних при здійсненні судочинства.

Приємною несподіванкою була зустріч у стінах Київського районного суду м. Одеса зі старшою викладачкою кафедри публічно-правових дисциплін І.І. Зуєвою, яка є висококваліфікованим адвокатом і як практик задіяна в навчальному процесі за освітньо-професійною програмою спеціальності 081 «Право» в Одеському національному морському університеті.

Після бінарного заняття в суді здобувачі вищої освіти разом з доценткою О.М. Борщевською та ст. викладачкою С.Г. Вовк підбили підсумки заняття. Обговорили питання, які виникли під час відвідування Київського районного суду м. Одеси.

Посилання на захід на офіційній сторінці Київського районного суду м. Одеси в facebook   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=734502382045016&id=100064557825494  

Дякуємо нашим стейкхолдерам з Київського районного суду м. Одеси за цікаві змістовні заняття на базі суду, які є запорукою формування висококваліфікованих майбутніх фахівців в галузі права.

Наверх

background