Студенти Науково-Навчального Інституту Морського Флоту прийняли участь у 2023 IMO-ITCP Global Onboard Training Programme, який цього року проводився в Korea Institute of Maritime and Fisheries Technology. Вдосконалюючи теоретичні знання та отримуючи практичні навички, студенти мали унікальну можливість поринути у корейську культуру та побут, а також знайти нових друзів.

Бабенко Денис, 3 курс, 271.01 Навігація і управління морськими суднами

Програма підготовки кадетів в Республіці Корея дозволила мені отримати купу теоретичних знань і, що найголовніше – практичних навичок, яких мені не вистачало. За цей місяць ми навчилися користуватися майже усім навігаційним обладнанням, нам показали обладнання на палубі та правильність виконання швартових операцій. Кожен тиждень на вихідних ми мали позанавчальні активності – мандрівки до визначних пам´яток та цікавих місць або до іншого міста. Нас знайомили із історією та мовою Республіки Корея культурою, мистецтвом, кулінарією. Програма навчання та тренінгу була цікавою та насиченою – за цей місяць ми набули великого обсягу знань, ми мали можливість познайомитися та поспілкуватися із великою кількістю людей різних націй, подивитися на життя у Республіці Корея та роботу на судні. Велика подяка нашому університету за надану можливість прийняти участь у цій програмі.

Ліза Мороз, 1 курс, 271.01 Навігація і управління морськими суднами

Програма підготовки моряків у Республіці Корея дала мені багато нових теоретичних знань і практичних навичок. Увесь цей шлях довжиною у місяць допоміг мені переконатися, що мій вибір професії був правильним. Щоденні заняття із корейськими викладачами закохали мене у цю професію. Навчання включало заняття з техніки безпеки, що виявилось для мене найцікавішим. Я навчилась користуватись різним протипожежним обладнанням, устаткуванням для рятування свого життя. Також нас навчали надавати першу медичну допомогу у надзвичайних ситуаціях. Під час тієї частини тренінгу, яка проводилась на судні, ми навчились користуватися судновим обладнанням. Після ознайомлювального тренінгу у нас був перехід з Бусана на о. Чеджудо. Незабутній професійний досвід не обмежувався лише навчанням – для учасників влаштовувалися і розвантажні заходи, під час яких ми знайомились із культурою та звичаями Республіки Корея.

Денис Дурбак, 4 курс, 271.02 Управління судновими технічними системами і комплексами

Наші корейські викладачі старанно навчали нас найнеобхідніших для роботи в морі знань, за що я їм дуже вдячний. Особисто мене вразила культура Республіки Корея, ці люди поважають один одного і завжди давали нам можливість проявити себе і наші знання. Також завдяки цій програмі я знайшов нових друзів, які вже планують відвідати мене в січні наступного року. Цей досвід залишиться приємними спогадами, якими я буду пишатися завжди.

Поліна Дагаєва, 1 курс, 271.01 Навігація і управління морськими суднами

Я дуже вдячна за таку можливість, яка мені випала - бути учасником програми GOBT 2023. Цей місяць був незабутнім для мене. Програма дала мені реально цінні знання та корисний досвід для опанування своєї спеціальності. Мені дуже сподобалася система навчання програми: після теорії відразу йшла практика, це допомагало краще зрозуміти і запам'ятати матеріал. Найбільше з навчальної програми мені сподобалася базова техніка безпеки - ми навчилися гасити пожежі, одягати та використовувати рятувальні жилети та гідрокостюми, спускали на воду рятувальні шлюпки. Три тижні ми жили на судні та ходили в рейс на острів Чеджудо. Мені пощастило нести навігаційну вахту, а також скористатися УКХ зв´язком для виклику лоцмана. Інструктори були дуже уважні до нас як на заняттях, так і у вільний час, вони стали нам як друзі. До програми входило чимало екскурсій містом, що дало нам змогу відчути культуру країни. Враження від програми у мене дуже яскраві.

Андрій Цонков, 3 курс, 271.01 Навігація і управління морськими суднами

GOBT 2023 залишила в моїй пам'яті незабутні враження та емоції, пов'язані з Республікою Корея, а також, що є найважливішим, подарувала мені купу нових знань та бажання стрімкого росту у своєї професії! Не думаю, що колись зможу забути цей місяць перебування там, з радістю повернувся би знову!

Руслан Мунтян, 3 курс, 271.01 Навігація і управління морськими суднами

Перебування у Республіці Корея під час програми GOBT 2023 стало неймовірним досвідом для мене. Підхід до організації навчального процесу вразив своєю інноваційністю та фокусом на практичні навички. Кожне заняття можна було поділити на дві частини – теорія і практика. Завдяки такому підходу ми мали можливість опанувати знання та набути навички, які знадобляться нам у майбутньому, та впевнено їх використовувати. Я б також хотів наголосити на дисципліні – у нас був чіткий графік та режим, що також сприяло формуванню продуктивної обстановки навчання. Але, незважаючи на сувору дисципліну та великий обсяг навчального матеріалу, інструктори ставились до курсантів із розумінням. Якщо щось залишалось незрозумілим для нас, то це завжди сприймалось викладачами із часткою позитиву та пояснювалось ще раз, для того, щоб кожен з нас міг отримати максимальні знання. Завдяки тому, що з першого дня у нас було багато екскурсій, ми змогли оцінити красу нових споруд та сучасних технологій, які вражають прогресом, а також подивитися на природу та культуру цієї країни, які зачаровували з першого погляду. Проведений час, знання, емоції та нові знайомства у Республіці Корея у рамках програми GOBT 2023 заповняться мені на довгі роки.

Андрій Єрмоленко, 3 курс, 271.02 Управління судновими технічними системами і комплексами

Найбільше сподобалася щирість та самовладання інструкторів. Вони справді були нам там як другі батьки – завжди могли щось підказати, підтримати, навчити незалежно від того на лекції ми чи десь в іншому місці. Корейська система освіти мені дійсно до душі, це дуже здорово, коли за годину після теоретичного матеріалу ми відразу мали практичне заняття, яке тривало доти, доки всі не зрозуміють принцип роботи того чи іншого механізму.

Віталій Кареєв, 3 курс, 271.01 Навігація і управління морськими суднами

Завдяки програмі Global Onboard Training ми отримали не тільки чималий багаж знань та практичного досвіду, але й почуття впевненості у собі. Кожен міг вільно виразити свої думки та бути почутим, не боячись виглядати недостатньо освіченим в очах інших. Кожна лекція була насичена різного роду додатковими матеріалами, а після теоретичного вивчення тема закріплювалася на практиці. За один місяць участі у цій програмі я отримав таку кількість навичок, яку жодним іншим чином не отримав би ніколи. Але, незважаючи на високу насиченість навчальної програми, найбільш важливим я вважаю те, як саме до нас ставилися наші інструктори: з теплом, турботою і розумінням, щоб не сталося. Завдяки ним ми мали можливість відчути себе маленькою частиною великої родини.

Олег Пашков, 3 курс, 271.01 Навігація і управління морськими суднами

GOBT на довго залишиться у моїй пам'яті як продуктивний та незабутній час. Не зважаючи на незначні труднощі під час перельотів, я зміг потрапити до Республіки Корея та отримати все від цього навчання. Цікаві заняття з корейськими інструкторами одного з найпрестижніших університетів Республіки Корея залишать великий відбиток у моїй пам'яті та в моїх знаннях. Я дуже дякую усій команді ОНМУ, кожній людині, яка зробила можливим це навчання для мене, і кожній людині, яка доклала зусиль до цього. Дякую ОНМУ, дякую КІМФТ! Я сподіваюся, що й надалі наші студенти зможуть навчатися у цьому неймовірному університеті та накопичувати важливий досвід та не менш важливі знання!

Наверх

background