У зв'язку з тяжким часом, зумовленим військовим станом в Україні, багато європейських держав прийняли у себе українських біженців, які залишили розбомблені російськими окупантами міста та села.

Велику кількість українських біженців прийняли Нідерланди. Завдяки активній позиції Мерії міста Амстердама та її представниці Геращенко Ганні Юріївні, українським біженцям надається всебічна підтримка та допомога, у тому числі й професійна психологічна.

Представники Мерії звернулися з проханням до колективу кафедри «Практична психологія» ОНМУ, надати посильну допомогу, оскільки, в рамках Наукової школи кафедри "Практична психологія" розроблено та успішно апробовано науково-методичний інструментарій з надання психологічної післястресової допомоги.

Від кафедри для надання кваліфікованої психологічної допомоги були делеговані кандидат психологічних наук, доцент Л. І. Котляр та студентка другого курсу магістратури спеціальності 053 «Психологія» Бурдужа Ольга.

Наші фахівці-психологи Людмила КОТЛЯР та Бурдужа Ольга охоче поділилися з представниками психологічної служби Мерії міста Амстердама, методичним інструментарієм та практичним досвідом його застосування.

2 березня було організовано зустріч, під час якої українським біженцям було надано професійну психологічну підтримку, проведені масові культурні заходи, спрямовані на адаптацію до нових умов життя переселенців. У величезній залі Мерії успішно пройшла прем'єра вистави, поставленої українськими переселенцями "Вісім жінок" (українською мовою), а також було організовано благодійний ярмарок, кошти якого спрямовані на потреби ЗСУ.

Наверх

background