Цього року Одеським національним морським університетом було розширено співпрацю із університетами Польщі та укладено міжінституційну угоду за програмою ERASMUS+ KA1 із Katowice Business University (м. Катовіце, Польща). Наявність фінансування дозволила партнерському університету відразу ж запропонувати ОНМУ студентські та викладацькі мобільності.

Весняним семестром поточного навчального року у Katowice Business University навчається студентка 2 курсу спеціальності «Менеджмент» (ОПП «Логістичний менеджмент») Аня Коршунова. Дисципліни, які пропонуються Katowice Business University до вивчення ERASMUS-студентами, перезараховуються у нашому університеті після успішного їх складання у Katowice Business University та наданням відповідного документу на підтвердження. Здебільшого вони охоплюють такі спеціальності нашого університету як «Економіка», «Менеджмент», «Підприємництво та торгівля». Наразі дистанційна форма організації навчального процесу в ОНМУ дозволяє студентці відвідувати заняття і у нашому університеті.

Персонал Katowice Business University запропонував розміщення у доволі зручному гуртожитку з усім необхідним для комфортного проживання. Викладання, як і у більшості університетів, які працюють за програмою ERASMUS – англійською, то знання англійської на високому рівні є однією з вимог участі в ERASMUS-конкурсах. Викладачі та студенти привітні та доброзичливі, доступні та відкриті у спілкуванні. Знайомство із культурою, традиціями та мовою країни є одним з пріоритетів міжнародної мобільності, то університети пропонують студентам курси національної мови, а також проводять заходи та організовують подорожі країною перебування, які дозволяють поринути у культуру та відчути самобутність кожної нації.

Для викладача академічна мобільність – це можливість долучитися до глобальної освітньої та наукової спільноти, сприяти поширенню взаємного розуміння між націями та культурами, обмінюватися знаннями, ідеями та найкращими практиками між університетами, отримувати нові знання та навички, приймати участь у міжнародних проєктах та збагачувати викладацький досвід. Саме такою виявилася програма ERASMUS+ КА1 для Матвієнко М.В., доцента кафедри «Підприємництво та туризм» в рамках візиту до Katowice Business University.

Спілкування з польськими колегами та студентами, цікавий досвід інтерактивного викладання, донесення матеріалу лекцій та проведення практичного воркшопу, обговорення освітніх та наукових проєктів та спілкування в неформальній дружній атмосфері – здобутки цікавого та плідного ERASMUS-візиту доц. Матвієнко М.В. За результатами мобільності вдалося збагатити лекційний та практичний матеріал, сформувати практичний кейс для дисципліни «Підприємництво», а також проаналізувати прогресивні методики викладання, які використовуються у Katowice Business University.

Вдячні за партнерство та теплий прийом!

Наверх

background