Вперше в Liverpool John Moores University(25000 студентів), з участю UK’s NationalShipbuilding Office, була організована подія Mastering Shipbuilding Management.

Одеський національний морський університет гідно представив директор Навчально-наукового морського інженерно-технічного інституту Олександр Олегович Каніфольський.

Мета цього заходу – обмін досвідом між фахівцями суднобудівної галузі різних країн.

Захід тривав п’ять днів, протягом яких були представлені презентації, стосовно методів оцінки якості, що застосовуються в корабельній галузі (трикутник якості, правило шість- сигма, діаграма Ішікави та ін.). Був розглянутий метод оцінки«Compensated Gross Tonnage», що використовується на судноверфях. Представлені потужності найбільших суднобудівних заводів світу, методи сюрвею, деякі юридичні аспекти суднобудівних контрактів, теорії корабля, конструкції суден, проектування суден. Протягом заходу та наприкінці занять проводилися різноманітні тестування. В кінці учасники отримали сертифікати. Були організовані ланчі, зустрічі в ресторані та пабах, під час  яких, була можливість додатково поспілкуватися.

В Liverpool John Moores University дуже добре організована робота викладачів та студентів. На поверхах в вільному доступі є принтери та сканери. Для людей з обмеженими можливостями постійно присутній спеціальний персонал.

Наш представник від ОНМУ спілкувався з представником від National Shipbuilding Officeмістером Rex Cox, з приводу підтримки українських морських університетів. Була отримана відповідь про необхідність руху в зустрічних напрямках.

Були налагоджені контакти з представником від German Society for Maritime Technology містером Sebastian Greshake, з приводи співпраці в сфері розробки програмного забезпечення, для морської галузі.

Олександр Олегович Каніфольський отримав запрошення підписати ERASMUS+ договір з Liverpool John MooresUniversity. Початок підписання планується 4 липня, про що є домовленість з професором Robyn Pyne.

Представник від ОНМУ запропонував учасникам акровірш – ім’я   Liverpool John MooresUniversity.

 

Liverpool Quartet native home.
Just football team here from.
Maritime center, shipbuilding house.
University Liverpool for you my thoughts.

Наверх

background