Чемпіонат проходив в термін з 9 по 15 вересня у місті Бургас (Болгарія). Це був 15-й Чемпіонат Європи з судномодельного спорту та судномоделювання в якому брали участь понад 280 учасників із 10 країн Європи а також Казахстану, де кожна з команд представила свої авторські професійні моделі. Чемпіонат проводився під егідою міжнародної Федерації NAVIGA за затвердженими правилами та критеріями оцінки моделей.

Українську збірну представляли моделісти Одеси, Миколаєва, Києва, Вінниці, Хмельницького, Чернівців. Склад національної збірної був сформований за підсумками та досягнутими результатами після проведеного навесні цього року відбіркового Чемпіонату України. Цього року в європейському чемпіонаті брали участь моделі класу "С" - масштабні моделі-копії з підкласами С1-С8; С1 - вітрильні моделі; С2 - моделі з механічним рушієм; С3 - розрізи суден, діарами, ряди розвитку кораблів; С4 - мініатюри; С5 - моделі в прозорих ємкостях; С6 -С8 - моделі з пластику, паперу та картону.

Дуже видовищний та складний клас - моделі у розрізі.

Моделі у пляшках та лампочках

Мініатюри (моделі в масштабах менше 1:250)

Окрім офіційної програми змагань, були ще й прогулянки на дерев'яних суднах, і відвідування концерту, і зустріч зі старими друзями.

Українські моделісти здобули 11 золотих, 4 срібних та 1 бронзову медаль і за командним підсумком посіли 3 місце (після команд Румунії та Болгарії). Наші призові моделі:

Серед переможців у нашій команді є і професійні фахівці корабельної галузі-корабели Миколаєва: Мірошник Валерій та Громадський Олександр. А також співробітники кафедри СiС Національного Морського Університету Акімови Ігор та Сергій.

Наша національна команда та командна медаль за 3 місце. Ліворуч-направо: Сторожук С., Гошко В., Гриценко О., Громадський О., Акімов І., Гончарук О., Дерев'янко Р., Гаркавенко Ю.

А попереду черговий Чемпіонат України, який дуже хочеться провести в Одесі та підготовка до Чемпіонату світу у Будапешті!

Наверх

background