Які основні переваги професії «економіст»?

Перевагами професії «економіст» є стабільний попит на ринку праці, універсальність і затребуваність у різних сферах економіки. Це творча професія, пов'язана з аналітикою, обґрунтуванням і прийняттям рішень у сфері економіки і фінансів.

У чому переваги підготовки магістрів економіки в ОНМУ?

Основна конкурентна перевага магістрів економіки, підготовлених в Одеському національному морському університеті, – у поєднанні універсальності їх освіти зі знаннями специфіки роботи морської галузі. Не випадково більшість наших випускників працює в морських компаніях. Сьогодні у нас навчаються діти та онуки випускників водного минулих років, що говорить про затребуваність спеціальності незалежно від віянь часу і моди.

Ще 7 причин для вибору спеціальності «Економіка» в Одеському національному морському університеті:

1. Працевлаштування всіх бажаючих випускників

2. Сучасні методи навчання

3. Зв'язок навчального процесу з роботою реальних компаній

4. Навчання на основі міжнародних стандартів фінансової звітності

5. Практичне навчання студентів, стажування та майстер-класи

6. Доброзичлива атмосфера та індивідуальний підхід до кожного студента

7. Досвідчені висококваліфіковані викладачі

Чи правда, що ринок праці перенасичений економістами?

Можливо, ринок перенасичений фахівцями з дипломами різних економічних спеціальностей. Однак економісти з якісною підготовкою-нарозхват. Викладачі кафедри економіки та фінансів регулярно займаються працевлаштуванням випускників, і не було випадків, щоб хтось із наших випускників залишився не затребуваним. До нас звертаються роботодавці, бувають дуже привабливі пропозиції, і треба сказати, що у випускників вимоги до умов роботи досить високі, на маленьку зарплату наші випускники не йдуть. Знання специфіки підприємств морського транспорту та англійської мови дає нашим випускникам додаткові переваги на ринку праці.

Хто може вступити до магістратури на спеціальність «Економіка»?

До магістратури з економіки можуть вступити випускники бакалаврату абсолютно будь-якої спеціальності за умови складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови та внутрішнього іспиту зі спеціальності.

Вступити до магістратури за спеціальністю 051 «Економіка» без ЗНО з іноземної мови можуть люди, які вже мають диплом магістра або спеціаліста з будь-якої спеціальності. При цьому необхідно скласти внутрішні іспити з англійської та спеціальності. Програми іспитів розміщені на сайті ОНМУ.

Для кого актуальна магістратура за спеціальністю «Економіка»?

Магістратура за спеціальністю «Економіка» актуальна для випускників бакалаврату будь-якої специальності, а також для тих, у кого вже є повна вища освіта і професія, але немає бажання зупинятися на досягнутому, для тих, хто хоче підвищити кваліфікацію, мріє стати топ-менеджером або створити власний бізнес. Для цього необхідна економічна освіта.

Які спеціалізації є в магістратурі за спеціальністю «Економіка»?

Одеський національний морський університет запрошує до магістратури за спеціальністю 051 «Економіка» на спеціалізації «Фінансово-економічна безпека» або «Економіка морського транспорту».

Сучасні освітні програми, міжнародні стандарти фінансової звітності, кваліфікований викладацький склад!

Чи можна вступити до магістратури за спеціальністю «Економіка» без єдиного вступного іспиту з іноземної мови?

Так, при наявності диплома магістра або спеціаліста за будь-якої спеціальністю можна вступити без єдиного іспиту з іноземної мови.

Які знання потрібні для того, щоб стати топ-менеджером?

Неможливо управляти підприємством без знання фінансів, основ бухгалтерського обліку, видів фінансової звітності. У радянські часи багато підприємств, в тому числі транспортних, очолювали фахівці з технічною освітою. Але в умовах ринкової економіки все змінилося ще 30 років тому.

У цивілізованих західних країнах керівників підприємств без економічної освіти практично немає, це нонсенс. Саме тому, попрацювавши в компаніях якийсь час, випускники різних спеціальностей приходять отримувати економічну освіту. І це не дивно, адже топ-менеджер або власник бізнесу повинен як мінімум розуміти, про що говорить його головний бухгалтер або фінансовий директор, а також вміти читати фінансову звітність, вміти аналізувати економічні показники. Детально цьому вчать тільки на нашій спеціальності 051 «Економіка».

Ким я зможу працювати з дипломом економіста?

    З дипломом економіста можна вибирати з широкого переліку професій економічної сфери або створити власний бізнес, стати підприємцем. Ось неповний список – ким стають наші випускники:

  • Економістами на транспортних і виробничих підприємствах, у торгових фірмах, туристичних компаніях, банках та інвестиційних компаніях
  • Фінансистами та фінансовими директорами
  • Керівниками та власниками підприємств
  • Начальниками економічних підрозділів
  • Головними бухгалтерами
  • Фахівцями в галузі фінансово-економічної безпеки підприємств
  • Фінансовими контролерами
  • Фінансовими та бізнес-аналітиками
  • Фахівцями в галузі страхування та оцінки ризиків
  • Фахівцями по роботі з персоналом і крюінг-менеджерами
  • Консультантами в економічній сфері, податковими консультантами
  • Фахівцями із зовнішньоекономічної діяльності та логістики
  • Аналітиками в галузі інвестування та ринків цінних паперів
  • Аудиторами
  • Економістами за кредитними та лізинговими операціями
  • Фахівцями з продажу товарів і послуг
  • Оцінювачами бізнесу
  • Девелоперами і фахівцями в сфері нерухомості
  • Маркетологами у сфері торгівлі товарами та послугами
  • Фахівцями з управління проектами
  • Фахівцями з бізнес планування та бюджетування
  • Стартап-менеджерами
  • Фахівцями в сфері електронної комерції
  • PR-менеджерами
  • Журналістами в економічній сфері

Чи займається випускаюча кафедра працевлаштуванням випускників спеціальності «Економіка» в ОНМУ?

Так, ми підтримуємо тісні зв'язки з роботодавцями і сприяємо працевлаштуванню наших студентів. У останні роки пропозицій з боку підприємств морської галузі стало більше, іноді наші кращі випускники стоять перед вибором, яку конкретно сферу діяльності або компанію вибрати.

Варто відзначити і той факт, що більшість студентів старших курсів поєднують навчання і роботу за фахом, де-факто реалізуючи дуальну форму навчання, поширену в розвинених країнах, і поки не впроваджену в Україні з причин організаційного та фінансового характеру.

Де працюють випускники спеціальності «Економіка» ОНМУ?

Наші випускники працюють в економічних відділах на державних і приватних підприємствах в морських і річкових портах, у стивідорних і судноплавних компаніях, транспортно-експедиторських і логістичних фірмах, в агентських, крюїнгових, брокерських фрахтових компаніях, у проектних організаціях морського транспорту, на суднобудівних і судноремонтних заводах, не тільки в Україні, але і в країнах ближнього і далекого зарубіжжя, в аналітичних відділах фінансово-промислових груп і холдингів, а також у банківських установах, інвестиційних компаніях, консалтингових фірмах, страхових організаціях, круїзних компаніях і туристичних фірмах.

Роботодавці наших випускників – філії Адміністрації морських портів України в Одеському, Южному, Чорноморському та інших портах, великі приватні стивідорні компанії «Трансінвестсервіс», «Бруклін-Київ» та інші, судноплавні компанії – «Маєрск», «Укрферрі», Українське Дунайське пароплавство, Укррічфлот, сервісні компанії «Формаг», «MSC Crewing Services» та багато інших, Приватбанк, Ощадбанк та інші компанії в Україні та за кордоном. Також наші випускники очолюють власні промислові, транспортні та туристичні компанії.

Хто викладає професійні дисципліни на спеціальності «Економіка» в ОНМУ?

На випусковій кафедрі працює висококваліфікований викладацький склад – три доктори економічних наук, професорів, дев'ять кандидатів економічних наук, доцентів. Ми постійно оновлюємо навчальний контент для якісної підготовки наших студентів. Всі викладачі на регулярній основі проходять стажування на підприємствах. Частина викладачів мають досвід практичної роботи. Провідні викладачі отримали міжнародні сертифікати в галузі економіки, корпоративних фінансів та міжнародних стандартів фінансової звітності.

Скільки коштує навчання в магістратурі?

Вартість навчання на контрактній основі в магістратурі в 2020 році становила 19900 грн. за перший рік навчання на денній формі та 17900 грн. – на заочній.

Наверх

background