7 жовтня 2022 року у п’ятницю
напередодні святкування в Україні
ДНЯ ЮРИСТА
в рамках підготовки студентів
до написання наукових робіт та подальшої професійної роботи
з огляду на забезпечення навчального процесу
за стандартами вищої освіти зі спеціальності 081 «Право» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти від 20.07.2022 року № 644
з урахуванням вивчення дисциплін «Цивільне право», «Цивільний процес»
був проведений захід присвячений
АКАДЕМІЧНІЙ ДОБРОЧЕСНОСТІ

В заході приймали участь зацікавлені студенти НН МГІ спеціальності 081 «ПРАВО» та спікери - викладачі кафедри цивільного і трудового права к.ю.н, доцент О.М. Борщевська та ст. викладач О.М. Іванова.

Захід був спрямований на правове обґрунтування дотримання правил доброчесності в професійному житті, а зокрема, при навчанні в Одеському морському університеті.

Було наголошено, що юрист це професія не тільки високих фахових знань, а й високої моральності та порядності і розуміння цього формується у студентів-юристів напротязі всього навчання в ОНМУ.

Було проінформовано, що 20 липня 2022 року Міністерством освіти і науки України був затверджений наказ про затвердження стандартів вищої освіти зі спеціальності 081 «Право» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та зазначено, поміж іншого, компетенції випускника, на які повинні бути направлені результати навчання серед яких й здатність діяти на основі етичних міркувань (мотивів), що безпосередньо стосується виконання стандартів щодо доброчесності та антиплагіату.

На заході було презентована інформація щодо законодавчого визначення доброчесності, її закріплення на рівні нормативної бази України, а також Кодексу академічної доброчесності ОНМУ.

Поєднання теоретичного визначення та практичних прикладів з наочним матеріалом надало студентам можливість більш глибоко усвідомити проблему боротьби з антиплагіатом та дотримання правил доброчесності.

Засвоєння на попередніх заняттях матеріалу з дисципліни «Цивільне право» в тематиці інтелектуальної власності дозволило студентам зробити порівняльний аналіз між дефініціями авторське право та академічна доброчесність. А отриманні знання в галузі цивільного процесу надали змогу проаналізувати правові позиції у визначенні стратегії, тактики та перспектив розгляду потенційних спорів подібної групи.

В результаті дискусії з’явилася пропозиція провести майстер-клас з удосконалення навичок написання наукових робіт.

Також студенти були запрошені до обговорення освітньо-професійної програми на наступний навчальний рік з проханням надання своїх пропозицій щодо її удосконалення.

Наверх

background