22 березня 2023 року
відбулося шосте засідання студентського науково-дослідного гуртка «Євроінтеграційний вибір України», що функціонує при кафедрі кримінального та адміністративного права ННМГІ ОНМУ
Науковий керівник гуртка – Стовпець Василь Григорович, канд. філ. наук, професор кафедри КАП
Староста гуртка – студентка 4 курсу ННМГІ Віта Балута

Студентський науково-дослідний гурток (СНДГ) є добровільним об’єднанням студентів, зацікавлених у поглибленому вивченні актуальних питань з права Європейського Союзу та євроінтеграційних проблем, пов’язаних з виконання нашою країною завдань відповідно до Угоди про асоціацію Україна-Європейський Союз.

    Основні завданнями гуртка:
  • виявлення талановитих та активних студентів;
  • залучення здобувачів вищої освіти до наукової діяльності, зокрема наукових проблем кафедри КАП;
  • створення умов для співпраці та обміну думками між студентами та викладачами;
  • вивчення і пізнання сучасної правової природи Європейського Союзу, суспільних відносин, що склалися у сфері міжнародного спілкування, комплексу міжнародно-правових, звичаєвих та договірних норм та їх впливу на міждержавні відносини як всередині цього інтеграційного об’єднання так і за його межами;
  • організація науково-дослідної роботи студентів, зокрема підготовка наукових доповідей, повідомлень і рефератів з актуальних проблем, пов’язаних з євроінтеграційними процесами, виступи на засіданнях Гуртка, наукових семінарах, конференціях, форумах, конкурсах, олімпіадах та інших науково-дослідних і просвітницьких заходах.

Розширене засідання гуртка, що проводилося у формі науково-практичного семінару за участі його членів (всього їх нараховується 26 осіб) та запрошених студентів і викладачів кафедр ОНМУ було присвячене тематиці «Виконання Угоди про асоціацію Україна-Європейський Союз».

Зі вступним словом перед учасниками семінару виступив науковий керівник гуртка Василь Стовпець, який розповів про діяльність гуртка в першій половині 2022-2023 року та розказав у своїй доповіді про виконання Угоди про Асоціацію Україна-ЄС та про перспективи набуття нашою країною членства в Європейському Союзі.

Співдоповідачка лектора - староста гуртка Віта Балута продемонструвала присутнім свою презентацію

Доповідь та відеопрезентація викликали у студентів велику зацікавленість. Вони задавали багато запитань стосовно просування реформ, пов’язаних зі змінами національного законодавства після набуття нашою державою статусу кандидата в члени Європейського Союзу й отримали вичерпні відповіді під час тривалої дискусії в форматі відео конференції.

В рамках наукового семінару студенти прослухали доповідь студентки 4 курсу ННМГІ Катерини Гаврилюк на тему «Передумови укладання та імплементація Угоди Україна-ЄС», яка показала всю історію взаємовідносин України з ЄС в своїй презентації.

Велике враження справили на учасників наукового семінару також доповідь і презентація студентки-юристки 4 курсу ННМГІ Ольги Дубенко на тему «Джерела права Європейського Союзу».

Про тісні контакти та взаємний обмін досвідом між секторами громадянського суспільства, залучення багатьох організацій громадянського суспільства до реалізації Угоди про асоціацію, популяризацію історії та культури України серед країн Євросоюзу, а також про інформування українського суспільства про базові цінності, функціонування інституцій та основних політик ЄС розповіла у своїй дуже цікавій доповіді керівник команди проекту «Громадська синергія» Зоряна Міщук

Наверх

background