​​

27 вересня 2021 року
студенти 3 курсу спеціалізації «Право»
Одеського національного морського університету
у супроводі доцента кафедри цивільного і трудового права
Олени Миколаївни Борщевської
Та ст. викладача кафедри Ольги Мирсандівни Іванової
відвідали Київський районий суд м. Одеси
для проведення бінарної лекції з дисципліни «Цивільний процес».
​​

Бінарне заняття для студентів провели судді Куриленко Оксана Михайлівна, Войтов Геннадій Васильович та головний спеціаліст в галузі електроних технологій Київського районом суду м. Одеси Голомбієвський Владислав Вікторович.​​

​​

На бінарному лекційному занятті за темою: «Цивільне процесуальна відповідальність та заходи процесуального примусу в цивільному судочинстві» були розкриті питання:
Поняття, видів та функції цивільної процесуальної відповідальності.
Поняття та значення заходів процесуального примусу в цивільному судочинстві
Загальна характеристика та порядок застосування різних видів заходів процесуального примусу в цивільному судочинстві тощо

​​

Також студенти були ознайомлені з пілотним проектом, який на території України запропонував саме Київський районний суд м. Одеси щодо електронного судочинства,чиї пропозиції були взяті за основу під час судової реформи, яка триває в Україні.

​​

​​

Суддя Куриленко О.М. на практичних прикладах дуже цікаво виклала матеріал щодо тематики заняття. Це є великим надбанням для практичної підготовки студентів до професіональної роботи.

​​

Суддя Войтов Г.В. керуючись принципами публічності, гласності та відкритості судового провадження запропонував студентам бути присутніми на судовому засіданні. Це було дуже корисним, адже студенти мали можливість бути ознайомленими з високою професійною майстерністю розв’язання судових справ. Після судового засідання пан суддя надав студентам відповіді на питання, які їх цікавили.

​​

Приємним сюрпризом стало те, що помічником Голови суду Київського районного суду м. Одеси є випускниця НН МГІ за спеціальністю «Право» ОНМУ Карагіоз Ольга Дмитрівна, яка також поспілкувалася з нашими студентами, надавши цінні поради щодо наполегливого засвоєння навчального матеріалу у стінах Одеського національного морського університету.

​​

Керівництво суду і надалі запрошує студентів ОНМУ спеціальності «Право» до плідної співпраці щодо проведення бінарних занять, проходження практики тощо.

​​

Студенти після відвідування суду ще довго спілкувалися зі своїми викладачами, висловлюючи своє захоплення від заняття у стінах суду, завдаючи поточнюючі питання та виразили своє бажання на заняттях в стінах ЗВО провести наукове дослідження та виступити з презентацією з метою розширення своїх знань, які вони отримали у стінах Київського районного суду м. Одеси.

Наверх

background