3 грудня 2022 року виповнюється 300 років з дня народження Григорія Савича Сковороди – видатного українського філософа, просвітителя-гуманіста, поета, музиканта, педагога. У зв’язку з цим 12 листопада 2021 р. викладачі кафедри українознавства, історико-правових та мовних дисциплін разом зі студентами перших курсів спеціальностей ПР 1\1, РМТЕ, РМТМ 1\2 в режимі он-лайн провели круглий стіл, присвячений 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди – однієї з найвидатніших особистостей України та найпрогресивнішої людини своєї епохи – «Григорій Сковорода як гасло часу».

Засідання круглого столу проходило за трьома блоками.

В рамках роботи кожного з блоків круглого столу студенти підготували доповіді, у яких висвітлили різноманітні аспекти біографії, творчості та культурно-громадської діяльності Г.Сковороди.

Блок І: «Своєрідність відображення народних ідеалів у творчості Г. Сковороди» (доповідачі: Березовська Катерина та Нападовська Христина (студенти ПР 1\1)

Блок ІІ: «Цінність життя і творчої спадщини Г. Сковороди для сучасного читача» (доповідачі: Логошко Павло та Дарвіш Садікяр ( студенти РМТМ 1\2)

Блок ІІІ: «Г. Сковорода – найцікавіша постать історії українського духу» (доповідачі: Скитський Владислав, Подолян Олександр та Шпак Дмитро (студенти РМТЕ)

Наверх

background