17 БЕРЕЗНЯ 2021 РОКУ
к.ю.н., ст. викладач кафедри цивільного та трудового права, адвокак.ю.н., ст. викладач кафедри цивільного та трудового права, адвокат
МЕНСО ІРИНА ВОЛОДИМИРІВНА
провела
додаткове бінарне лекційне заняття з дисципліни «Цивільний процес»
за темою: «Заочний розгляд справи»
для студентів 3 курсу спеціальності «ПРАВО» 1-2 групи
Запрошений лектор: адвокат і партнер АО «Експонента»
Головатюк Іван Миколайович

Лекційне заняття проводилося на дистанційній платформі ZOOM у зв’язку з запровадженням в Одеській області карантинних обмежень через короновірусну хворобу (COVID-19).

    За планом передбаченим робочою програмою з дисципліни «Цивільний процес» було розглянуто наступні питання:
  • Поняття і значення заочного розгляду справи.
  • Умови і порядок винесення заочного рішення.
  • Зміст заочного рішення.
  • Оскарження заочного рішення.
  • Повноваження суду і підстави до відміни заочного рішення.

Запрошений лектор адвокат і партнер АО «Експонента» Головатюк Іван Миколайович конструктивно та докладно виклав матеріал щодо заочного розгляду справи у цивільному процесі.

Студентам було запропоновано послухати не лише теоретичний матеріал щодо заочного розгляду справи у цивільному процесі, а дізнатися про особливості винесення та оскарження заочного рішення, які виникають на практиці. Крім того, лектором було роз’яснено студентам як правильно користуватися сайтом «Судова влада України» при пошуку потрібної їм практики, яка може стати у нагоді при оскарженні заочного рішення.

Адвокатом Головатюком Іваном Миколайовичем було проведено аналіз судової практики щодо оскарження заочного рішення у цивільному процесі та зроблений структурний висновок щодо існуючих на сьогодні особливостей та проблем, які виникають під час винесення заочного рішення.

Виступ адвоката був цікавим та корисним студентам. Цікаво викладений матеріал та багато прикладів з практика стануть студентам у нагоді для більш кращого розуміння теми та особливостей адвокатської діяльності.

Надалі лекція була продовжена в колі питань, які були запропоновані для подальшого розгляду.

Практичні приклади викликали у студентів неабияку зацікавленість, що призвело до великої кількості питань до адвоката, тому було залишено 7 хвилин для запитань, які можна було поставити офіційному та запрошеному лекторам. В свою чергу, студенти отримали вичерпну відповідь по своїм питанням.

Підсумком лекції став висновок, що потрібно не лише мати гарні теоретичні знання, а вміти аналізувати судову практику та використовувати її під час надання професійної допомоги своїм клієнтам.

Дякуємо за участь адвокату і партнеру АО «Експонента» Головатюку Івану Миколайовичу за цікавих матеріал, а студентам за увагу і зацікавленість!

Наверх

background