27 квітня 2022 р. відбулося онлайн-засідання підсекції "Проблеми кримінального та адміністративного законодавства" секції "Правознавство" 75-ї щорічної студентської наукової конференції ОНМУ. Співмодераторами даного наукового заходу були завідувачка кафедри кримінального і адміністративного права ОНМУ к.ю.н., доцент Ольга КУКШИНОВА та к.ф.н, проф.ОНМУ Василь СТОВПЕЦЬ.

В рамках даної секції, студенти під керівництвом викладачів кафедри КАП представили свої наукові доповіді. Серед тем, навколо яких розгорнулися найбільш активні дискусії студентської спільноти, відзначимо:

"Відображення в сучасних конституціях основних прав і свобод людини" (доповідач: Нападовська Крістіна, керівник – Кукшинова О.О.)

"Особливості сучасних конституцій демократичних держав" (доповідач: Кітік Тетяна, керівник – Стовпець В.Г.)

"Авторитарний державний режим" (доповідач: Березовська Катерина, керівник – Стовпець О.В.)

"Статус іноземців в зарубіжних країнах" (доповідач: Кереруш Севастіана, керівник – Стовпець В.Г.)

"Політична та судова відповідальність уряду" (доповідач: Сальникова Марія, керівник – Стовпець О.В.)

"Принцип народного суверенітету" (доповідач: Овсяннікова Єлизавета, керівник – Кукшинова О.О.)

"Правова держава: основні принципи" (доповідач: Тиханська Віра, керівник – Стовпець В.Г.)

"Парламентарна та змішана республіки" (доповідач: Василевич Марина, керівник – Піменова А.Ю.)

Всі учасники даного заходу (студенти 1 курсу спеціальності 081 "Право" та науково-педагогічні працівники кафедри КАП) обговорили кожну з доповідей, відзначили нинішні досягнення у розбудові правової демократичної держави в Україні, та перспективи для подальшого вдосконалення законодавства України.

Завершили засідання підсекції акцентуванням уваги на особливій важливості підтримання безперебійного навчального процесу й наукового життя, в умовах боротьби за збереження Україною державного Суверенітету, задля ефективного національного спротиву російській агресії, з вірою у Перемогу України та нормалізацію всіх аспектів життя в нашій країні!

Наверх

background