19 вересня 2022 року о 11:40
завідувачка кафедри цивільного та трудового права, к.ю.н, доцент
ОКСАНА ВАЛЕРІЇВНА КУЗНІЧЕНКО
провела
Бінарне практичне заняття з дисципліни «Цивільне право»
за темою:
«Юридична особа як суб’єкт цивільних правовідносин»
для студентів 2 курсу спеціальності «ПРАВО» 1 групи
Запрошена: Слідча слідчого відділу
Одеського районного управління поліції 2 ГУНП в Одеській області
Старший лейтенант поліції
КРІВЕГА ДАР’Я

Практичне заняття проводилося на дистанційній платформі ZOOM в зв’язку з запровадженням в м.Одеса воєнного стану у зв'язку з війною між РФ та Україною

19 вересня 2022 року за планом передбаченим робочою навчальною програмою з навчальної дисципліни «Цивільне право» були розглянуті наступні питання:
1.Сутність, поняття та ознаки юридичної особи.
2. Класифікація юридичної особи.
3. Створення юридичної особи.
4. Органи юридичної особи.
5. Припинення юридичної особи.

Запрошена: слідча слідчого відділу Одеського районного управління поліції ГУНП в Одеській області старший лейтенант поліції Крівега Дар’я конструктивно та докладно розповіла, як «Цивільне право» тісно пов'язане з іншими галузями права. Розповіла загалом про особливості своєї професії. Багато було задано питань зі сторони студентів, на які Дар’я чітко та зрозуміло відповідала. Слідча багато чого радила студентам в галузі права, так як вона сама закінчила ВНЗ за спеціальністю «Право» та магістратуру по цьому напрямку.

На практичному занятті студентам були роз’яснені особливості представництва юридичних осіб у судах та органах державної влади у разі порушення їх конституційних прав, були наведені практичні приклади щодо ролі юридичних осіб та їх органів, як суб’єктів цивільного права. Сумісно зі студентами Слідча Кривега Дар’я допомагала розбирати задачі, які були надані відповідно до Методичних вказівок для практичних занять з дисципліни «Цивільне право». Практичні приклади викликали у студентів неабияку зацікавленість, що призвело до великої кількості питань, а саме, велику зацікавленість у студентів викликала розповідь Дар’ї саме щодо процесу роботи слідчого в органах поліції, про деякі особливості у роботі під час воєнного стану, його обов'язки та права. В свою чергу, студенти отримали вичерпну відповідь по своїм питанням.

Виступ слідчої був цікавим та корисним студентам. Цікаво викладений матеріал та багато прикладів з практики стануть студентам у нагоді для більш кращого розуміння теми та особливостей роботи слідчих в органах поліції.

Дякуємо за участь слідчому слідчого відділу Одеського районного управління поліції ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції Крівегі Дар’ї за цікавих матеріал, а студентам за увагу і зацікавленість!

Наверх

background