23 вересня 2022 року о 15:30
завідувачка кафедри цивільного і трудового права, к.ю.н, доцент
ОКСАНА ВАЛЕРІЇВНА КУЗНІЧЕНКО
та професор, доктор юридичних наук, професор кафедри
МОШАК ГРИГОРІЙ ГРИГОРОВИЧ
Провели екскурсію по
НАВЧАЛЬНО-НАУКОВОЇ ЛАБОРАТОРІЇ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ СУДНОПЛАВСТВА ТА ЗАХИСТУ ВАНТАЖІВ
ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО МОРСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ, ОДЕСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ВНУТРІШНІХ СПРАВ ТА НАУКОВО-ДОСЛІДНОГО
ІНСТИТУТУ ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ ПРАВОВИХ НАУК УКРАЇНИ
для студентів 2 курсу спеціальності «ПРАВО» 1 групи

Офіс Лабораторії знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Мечнікова 34, де також розміщені спеціалізована бібліотека іноземної літератури імені професора К. Отте, база даних законодавства і судової практики, а також українське представництво Німецького конгресу профілактики.

Григорій Григорович Мошак розповів, що лабораторія була створена за ініціативи ректорів Одеського національного морського університету та Одеського державного університету внутрішніх справ і підтримується ними з метою подальшої науково-практичної спеціалізації цих вузів.

Завідувачка кафедри ЦТП Кузніченко Оксана Валеріївна, зауважила, що основним завданням діяльності Лабораторії є проведення фундаментальних та прикладних досліджень з актуальних питань вдосконалення правового забезпечення судноплавства та захисту вантажів, адаптації та уніфікації внутрішнього законодавства України і правозастосування до законодавства ЄС, а також вирішення актуальних проблем судноплавства в Україні, викликаних глобальними змінами в світі.

Також Лабораторія дає можливість використовувати інформаційну базу Академії правових наук, проводити наукові дослідження в цій сфері, затверджувати теми дисертацій та захищати їх на базі спеціалізованих Вчених Рад профільних інститутів Академії правових наук.

Міждисциплінарний предмет досліджень Лабораторії відкриває широкі можливості для магістрів, студентів, практиків і науковців, які цікавляться питаннями правознавства, економіки, водного транспорту, тобто тих, хто бажає долучитися до розв'язання правових проблем судноплавства та захисту вантажів.

Завідувач лабораторії Мошак Григорій Григорович розповів про бібліотеку Німецького права ім. професора К. Отте, яка має стимулювати зацікавленість та повагу відвідувачів до юридичної книги, що залишається основним джерелом у навчанні, та до порівнянь права різних країн.

Цією бібліотекою можуть користуватися всі бажаючі.

Бібліотека налічує велику різноманітність цікавих, особливих книг. Досягненням бібліотеки структурного підрозділу ОНМУ і НДІ ПЗІР - Навчально-наукової лабораторії правового регулювання судноплавства та захисту вантажів є те, що надійшли новітні коштовні видання із ФРН – всього на суму 1185 євро.

Вибірка із бібліотеки проф. К. Отте. (ФРН) право внутрішньою судноплавства

Наверх

background