06 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ 0 13:10
к.ю.н., ст. викладач кафедри цивільного та трудового права, адвокат
МЕНСО ІРИНА ВОЛОДИМИРІВНА
провела
бінарне лекційне заняття з дисципліни «Міграційне право»
за темою:
«Правове регулювання імміграції, притулку та репатріації»
для студентів 2 курсу спеціальності «ПРАВО» 1-2 групи

Запрошений лектор: Головний спеціаліст відділу соціальної інтеграції управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області Чегодар Світлана Вікторівна.

Лекційне заняття проводилося на дистанційній платформі ZOOM у зв’язку з дією воєнного стану на території України.

За планом передбаченим робочою програмою з дисципліни «Міграційне право» було розглянуто наступні питання:
• Поняття, умови та порядок імміграції в Україну. Правовий статус іммігрантів.
• Поняття та зміст права на притулок.
• Правовий статус біженця. Порядок надання, втрати та позбавлення статусу біженця.
• Правове регулювання репатріації.

Запрошений лектор Головний спеціаліст відділу соціальної інтеграції управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області Чегодар Світлана Вікторівна та докладно виклала матеріал щодо особливостей правового регулювання імміграції, притулку та репатріації.

Студентам було запропоновано послухати не лише теоретичний матеріал щодо правового регулювання імміграції, притулку та репатріації, а дізнатися про особливості регулювання імміграції, притулку та репатріації, які виникають на практиці та під час дії воєнного стану. Крім того, лектором було роз’яснено особливості імміграції в воєнний стан та складнощі, які виникають при наданні притулку сьогодні.

Головним спеціалістом Чегодар Світланою Вікторівною було проведено аналіз судової практики щодо оскарження рішень Державної міграційної служби та зроблений структурний висновок щодо існуючих на сьогодні особливостей та проблем, які виникають під час винесення судом рішення.

Виступ спеціаліста Державної міграційної служби в Одеській області був цікавим та корисним студентам. Цікаво викладений матеріал та багато прикладів з практика стануть студентам у нагоді для більш кращого розуміння теми та особливостей міграційної діяльності. Крім того, під час дії воєнного стану дуже важливо розуміти особливості надання статусу біженця.

Надалі лекція була продовжена в колі питань, які були запропоновані для подальшого розгляду.

Практичні приклади викликали у студентів неабияку зацікавленість, що призвело до великої кількості питань до запрошеного лектора, тому було залишено 7 хвилин для запитань, які можна було поставити офіційному та запрошеному лекторам. В свою чергу, студенти отримали вичерпну відповідь по своїм питанням.

Підсумком лекції став висновок, що потрібно не лише мати гарні теоретичні знання, а вміти адаптуватися до умов воєнного стану та аналізувати актуальні зміни в законодавстві з метою їх застосування на практиці.

Дякуємо Головному спеціалісту відділу соціальної інтеграції управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області Чегодар Світлані Вікторівні за цікавих матеріал, а студентам за увагу і зацікавленість!

Наверх

background