20 жовтня 2022 року
професорсько-викладацький склад кафедри цивільного та трудового права
відвідали
ЦЕНТР НІМЕЦЬКОГО ПРАВА ТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО РОЗВИТКУ
За запрошенням
професора кафедри цивільного та трудового права
МОШАКА ГРИГОРІЯ ГРИГОРОВИЧА

Центр німецького права та європейського розвитку знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Мечнікова 34. Слід відмітити, що в Центрі міститься також і база даних законодавства і судової практики, українське представництво Німецького конгресу профілактики, бібліотека іноземної літератури імені професора К. Отте, а також Навчально-наукова лабораторія правового регулювання судноплавства та захисту вантажів. Професор кафедри Цивільного та трудового права Мошак Григорій Григорович, який є завідувачем лабораторії проінформував, що заслуга виникнення Центру належить ректору Одеського національного морського університету та ректору Одеського державного університету внутрішніх справ.

В свою чергу, завідувачка кафедри Цивільного та трудового права Кузніченко Оксана Валеріївна, заначила Центр містить праці видатних вчених, що торкаються багатьох актуальних питань, які виявлені та розроблені на міжнародному рівні. Оксана Валеріївна зауважила, що цей здобуток можливо використовувати у своїх лекційних заняттях для ознайомлення здобувачів вищої освіти із чинним міжнародно-правовими актами Європейського Союзу та поглядами зарубіжних науковців на досить важливі та актуальні питання нашого часу.

Завідувач лабораторії професор Мошак Григорій Григорович розповів про бібліотеку Німецького права ім. професора К. Отте, що містить правовий доробок та погляди на вирішення правових проблем у контексті досліджень зарубіжних науковців. Бібліотека має також цінну колекцію книг, зокрема тих, що торкаються різноманітних питань механізму регулювання у різних правових системах, зокрема, найбільша увага приділена континентальній правовій системі так, як значна частина колекції складається із літератури на німецькій мові. Мошак Г.Г. запропонував ознайомитися професорсько-викладацькому складу кафедри Цивільного та трудового права із найбільш цікавими екземплярами бібліотеки, а також подарував одну книгу із своєї колекції доценту кафедри - професору Беніцькому Андрію Сергійовичу.

Цією бібліотекою, як підкреслює професор Григорій Григорович Мошак, можуть користуватися всі бажаючі: викладачі, студенти, працівники ОНМУ та студенти інших ВНЗ. Бібліотека налічує велику різноманітність цікавих, особливих, виняткових книг що торкаються різних галузей правових наук. Як зазначає Григорій Григорович, що все життя він збирав екземпляри для цієї бібліотеки та в ній містяться багато унікальної літератури.

Доцент кафедри Борщевська Олена Миколаївна, відмітила, що бібліотека містить значний доробок у галузі Екологічного права, та ознайомлення із міжнародним надбанням буде вельми корисним не тільки для здобувачів вищої освіти, але й для фахівців кафедри.

Ст. викладач кафедри Іванова Ольга Мирсандівна відмітила, що бібліотека також має значний доробок у галузі Цивільного та Спадкового права міжнародних дослідників, що дозволяє здобувачам вищої освіти розвиватись у розумінні та повазі до міжнародного та наднаціонального законодавства країн ЄС.

Наверх

background