21 жовтня 2022 року о 11:40
завідувачка кафедри цивільного та трудового права, к.ю.н, доцент
ОКСАНА ВАЛЕРІЇВНА КУЗНІЧЕНКО
провела
Практичне заняття у формі тренінгу з дисципліни «Цивільне право»
за темою:
«Об'єкти цивільних прав»
для студентів 2 курсу спеціальності «ПРАВО» 1 групи

Практичне заняття проводилося на дистанційній платформі ZOOM у зв’язку з запровадженням в м.Одеса воєнного стану в Україні

Згідно з розкладом практичне заняття з теми “Об'єкти цивільних прав” проводилося 17.10.2022 року, проте у зв'язку з оголошенням повітряної тривоги в м. Одесі та Одеській області, практичне заняття було перенесено на інший день. Таким чином, додаткова пара була проведена в п'ятницю цього ж тижня (21.10.2022 р.).

  1. Поняття об'єктів цивільних прав.
  2. Речі як об'єкти цивільних прав.
  3. Гроші, валютні цінності як об'єкти цивільних прав.
  4. Цінні папери як об'єкти цивільних прав.
  5. Дії як об'єкти цивільних прав.
  6. Немайнові блага як об'єкти цивільних прав.
  7. Особисті немайнові права як об'єкти цивільних прав.

Тренінг сьогодні є незамінним елементом системи навчання й розвитку в будь-якому навчальному закладі. Тренінг – це насамперед навчання, що опирається на досвід людини, а також допускає, що присутні на тренінгу люди, окрім отримання нової інформації, мають можливість відразу використовувати її на практиці, виробляючи нові навички.

Інтерактивні методи захоплюють студентів, пробуджують у них інтерес та стимулюють мотивацію, навчають самостійного мислення та дій. Вони вимагають проектування й розроблення таких засобів навчання, які б дозволили поєднати різні види інформаційного середовища (тести, кросворди, завдання на мислення, практичні ситуації, опитування в парах питання-відповідь, аналіз законодавства, ребуси) з діяльнісною (інтерактивною) формою навчання, що дає можливість підвищити мотивацію навчання за рахунок мультимедійного подання об’єктів вивчення.

    А саме, на практичному тренінговому занятті студенти 1 групи 2 курсу спеціальності “ПРАВО” мали змогу вирішити наступні завдання:
  • розв'язати кросворди, які пов'язані з термінами та поняттями за темою “Об'єкти цивільних прав”;
  • з'ясувати які речі є об'єктами цивільних прав, а які — не належать до цієї категорії;
  • вирішити тести з теми “Об'єкти цивільних прав”;
  • попрацювати зі статтями Цивільного кодексу України з метою визначення у якій статті даного кодексу зазначені певні твердження цивільного права;
  • розв'язати теоретичні та ситуаційні задачі з цивільного права, які стосуються теми “Об'єкти цивільних прав”.

На практичному тренінговому занятті за темою “Об'єкти цивільних прав” студенти вирішували завдання, які допомогли другокурсникам здобути нові знання та з'ясувати, що означає поняття “об'єкти цивільних прав”, які існують види об'єктів цивільних прав, а також визначити їх характеристики та особливості. Зокрема, мова йде про такі види об'єктів цивільних прав: речі (рухомі/нерухомі, подільні/неподільні, споживні/неспоживні, продукція/плоди/доходи тощо), гроші, валютні цінності, цінні папери, майно, майнові права, результати робіт, послуги, немайнові блага, особисті немайнові права.

Проведення практичного заняття у формі тренінгу дало можливість студентам закріпити теоретичні знання з теми цивільного права “Об'єкти цивільних прав”, а також використати набуті теоретичні знання на практиці, вирішуючи ситуаційні задачі з цивільного права за даною темою. Варто звернути увагу на те, що студенти виявили особливу зацікавленість у розв'язанні цивільно-правових задач.

Тренінг був не лише цікавим, але й корисним студентам. Цікаво викладений матеріал та вирішення багатьох цікавих завдань стануть студентам у нагоді для кращого розуміння теми.

У підсумку даної роботи варто зазначити, що потрібно не лише мати досконалі теоретичні знання, а й вміти застосовувати здобуті знання на практиці, вирішуючи цивільні справи.

Наверх

background