У травні 2022 року в рамках академічної мобільності здобувачів вищої освіти за програмою «Два дипломи», в рамках двосторонньої угоди між Одеським національним морським університетом та Полонійською академією (Akademia Polonijna), що знаходиться в місті Ченстохова проходили навчання та практику здобувачки вищої освіти ОНМУ спеціальності 081 Право – Абрамова Катерина (3 курс, 1 група), Денісова Анна (3 курс, 1 група), Алексєєва Анастасія (3 курс 2 група).

Навчання проводилося англійською мовою. Серед дисциплін, що викладались в академії, були основи економічного права, польська мова, англійська мова, стратегічний менеджмент, Програми та фонди ЄС, менеджмент з людських ресурсів, менеджерські компетенції, регіональна економіка, інформаційні технології, графіки, презентації та мультимедіа, етика. Ці знання необхідні майбутнім правникам для формування компетентностей, які будуть необхідними в їх професійному житті.

Після навчання та успішного складання підсумкових заліків та іспитів академічну групу було одразу направлено на практику до Румунії за програмою Erasmus+ на період з 30.05.2022 по 30.08.2022.

Перед поїздкою до Румунії всі здобувачі в академічній групі повинні були скласти тест з англійської мови не нижче, ніж на рівень В2. Після того як тест було всіма успішно складено група вирушила до Румунії.

За умовами програми Erasmus+, практика проводилась в університеті міста Орадея (Орадя) в Орадейському університеті (Universitatea din Oradea) у відділі взаємодії з іноземними студентами і напротязі цих двох місяців здобувачі вищої освіти отримували стипендію.

Так як у червні всі студенти Орадейського університету складали заліки та іспити, українськім здобувачкам вищої освіти вдалося поспілкуватися з ними: дізнатися про умови навчання та рівень освіти в університеті, ще більше вдосконалювати рівень англійської мови.

Здобувачів вищої освіти за програмою Erasmus+ після складання заліків та іспитів залучали й до культурної програми, так, наприклад, для них була проведена екскурсія до Замку Корвінів (Castelul Corvinilor), який знаходиться в місті Хунедоара (Hunedoara), що також позитивно впливало на адаптацію серед студентів Орадейського університету та дружнє спілкування безпосередньо і в групі серед інших здобувачів вищої освіти за програмою Erasmus+ .

В процесі навчання та проходження практики, окрім отриманих ґрунтовних знань були надбані практичні навички, зокрема, покращення знання та вміння спілкуватися англійською мовою, робота у команді, знання щодо обробки документації, роботи з даними на комп’ютері в різних програмах, основи правових знань іноземної держави.

Дякуємо навчальним закладам за можливість поринути у світ академічної мобільності для здобувачів вищої освіти навіть у такі складні для України часи!

Наверх

background