На лист-запрошення МОН України до українських вишів щодо участі майбутніх фахівців за спеціальністю 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» у онлайн-презентації курсів програми HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів), який впроваджується в рамках Проєкту Ради Європи, активно відгукнулися здобувачі бакалаврського рівня, викладачі-правники та кураторська спільнота Навчально-наукового морського гуманітарного інституту Одеського національного морського університету. Організований захід відбувся 18.04.23 о 10:00. Загалом до презентації онлайн долучилося 96 слухачів із різних закладів вищої освіти, 40 з яких – студенти за спеціальністю 081 «Право» 2-го та 4-го курсів та 7 викладачів ННМГІ ОНМУ.

Фахівці-спікери заходу наголосили, що в межах Проєкту Ради Європи програма HELP для України має дуже велике значення, зокрема, в умовах війни. Програма спрямована на підвищення кваліфікації теперішніх і майбутніх юристів в Україні (суддів, прокурорів, адвокатів, інших працівників суду та здобувачів вищої освіти) задля ефективного застосування європейських стандартів у галузі прав людини.

Важливим є те, що доступ до навчальних курсів онлайн HELP, щодо європейських стандартів з прав люди, є безкоштовним. Після завершення курсу надається сертифікат. Такий сертифікат про проходження повного курсу, станом на зараз, отримали четверо студенток (2 курсу «Право») – Кітік Тетяна, Подольська Валерія, Печникова Валерія, Узун Аліна, а також – завідувачка кафедри ЦТП доц. Кузніченко Оксана Валеріївна.

Спікери провели цікаву лекцію-презентацію, яка отримала зворотній зв’язок від здобувачів та викладачів. Організаторами програми на перспективу було запрошено молодь проходити подібні курси для підвищення своєї кваліфікації в межах неформальної освіти.

Наверх

background