В середу 3 травня 2023 року здобувачі вищої освіти 2 та 4 курсів Одеського національного морського університету в рамках вивчення таких дисциплін, як «Кримінальне право України», «Кримінологія,» «Кримінальне виконавче право» відвідали Державну установу «Одеський слідчий ізолятор».

В рамках вказаного заходу здобувачі вищої освіти мали змогу побачити практичну сторону функціонування пенітенціарної системи нашої держави. Захід було проведено особисто начальником Управління забезпечення діяльності у Південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань полковником внутрішньої служби Явтушенко Андрієм Михайловичем, що забезпечило дуже насичену та цікаву програму заходу, яка була значно і по суті наповнена практичними знаннями. Зокрема, вони ознайомитися з процесом створення "Одеського тюремного замку", про його внутрішньою побудову, шлях повз історію та як влаштоване життя осіб, які відбувають покарання, тощо. Здобувачі вищої освіти побачили роботу збірного відділення, кімната прийому передач і посилок, камерні приміщення в яких утримуються неповнолітні ув’язнені, учбово-виховний комплекс, прогулянкові дворики, приміщення «Коло» тощо. Здобувачі вищої освіти під час проведення заходу постійно виявляли значну зацікавленість навчальним заходом, що виражалося значній кількості поставлених ними питань, на які отримали вичерпні відповіді від Андрія Михайловича та інших співробітників Державної установи «Одеський слідчий ізолятор».

Гостинність установи для здобувачів вищої освіти проявилася й у тому, що вони ознайомитися з процесом приготування їжі для осіб, які відбувають покарання, та скуштувати хліб, який випікається в пекарні установи. За результатами проведеного заходу здобувачі вищої освіти Одеського національного морського університету висловили подяку за цікавий та навчальний захід та загалом за надану можливість ознайомитися на практиці з функціонуванням системи Державної установи «Одеський слідчий ізолятор».

Наверх

background