28, 29 червня та 1 липня 2023 року
завідувачка кафедри Цивільного та трудового права, к.ю.н, доцент
ОКСАНА ВАЛЕРІЇВНА КУЗНІЧЕНКО

організувала проведення
в рамках підготовки
до Єдиного фахового вступного випробування
та підготовки до апробації Єдиного державного кваліфікаційного іспиту для вступників на освітній кваліфікаційних рівень магістр та
для здобувачів освітнього кваліфікаційного рівня магістр
спеціальності 081 Право ряд консультативних зустрічей з досвідченими фахівцями за цими напрямками

Щоб успішно здобувачі спеціальності 081 Право склали ЄФВВ та ЄДКІ були проведенні за ініціативою Кузніченко О.В. підготовчі консультації спеціалістами, які не тільки володіють необхідним рівнем знать та кваліфікації, а й використовують новітні підходи до успішної здачі ЄФВВ та ЄДКІ з права. Саме тому, кожна консультація була цікава та корисна для майбутньої підготовки здобувачів.

На консультації вступники на освітній кваліфікаційний рівень магістр та здобувачі магістратури мали змогу заспокоїтися перед початком проведення ЄФВВ та майбутнім ЄДКІ, а також мали змогу задати питання, які стосуються форми питання, структури відповіді та загальним порядком проведення ЄФВВ та ЄДКІ.

    В ході зустрічі розглядалися наступні питання:
  1. Особливості структури питань ЄФВВ, ЄДКІ для спеціальності 081 Право.
  2. Особливості структури питань ЄДКІ для випускників з освітнього кваліфікаційного рівня Магістр спеціальності 081 Право.
  3. Екскурс питаннями програми ЄФВВ, які стосуються конституційного права України, цивільного права та процесу, кримінального права, міжнародного гуманітарного права, міжнародного права.
  4. Коротка характеристика програми ЄФВВ, ЄДКІ.
  5. Аналіз когнітивних рівнів питань ЄФВВ, ЄДКІ.

28 червня 2023 р. була проведена консультація з дисципліни «Конституційне право України», де були присутні: запрошений гість та доповідачка - авдвокатесса, фахівець з освітньої компоненти «Конституційне право України» - Поліщук Майя Іванівна; також на зустрічі був гарант програми магістратури ОПП «Морське право» - Допілко В.О.; ст. викладач кафедри МП – Пальченко А.А.

Завідувачка кафедри ЦТП Кузніченко О.В. перед консультацією розповіла про програму іспиту відповідно до наказу № 107 від 03.02.22 р. «Про затвердження Програми предметного тесту з права та міжнародного права», її зміст та когнітивні рівні охоплення, також було зазначено інформацію щодо порядку складання іспиту з ЄФВВ.

Адвокатеса Поліщук М.І. на консультації приділила увагу основним проблемним питанням, на які здобувачам освітнього ринку бакалавр та магістр слід звернути увагу. Також Поліщук М.І. акцентувала увагу на тому, що здобувачам під час підготовки до блоку іспиту з «Конституційного права України» слід користуватися не лише Основним законом, а й звернути увагу на закони, де детальніше розкриваються проблемні питання цього напряму. Також, адвокатесса навела приклади з практики щодо звернення до Конституційного Суду та розповіла про особливості подання конституційної скарги.

29 червня 2023 р. була проведена консультація з цивільного права та цивільного процесу, де були присутніми: запрошений гість та доповідачка – медіаторка, к.ю.н., доцент, доцент кафедри «Цивільно-правових дисциплін» Одеського державного університету внутрішніх справ Мирза Світлана Степанівна; ст. викладач кафедри ЦТП – Іванова О.М., ст. викладач кафедри МП – Пальченко А.А.

Мирза Світлана Степанівна на консультації зробила акцент на принципі побудови тестів блоків Цивільне право та Цивільний процес, ступінь їх складності та розуміння, які вимагаються від здобувача вищої освіти. Наголосила, що слід приділити особливу увагу здобувачам вищої освіти на вмінні орієнтуватися у Цивільному кодексі України та Цивільно-процесуальному кодексі України. Світлана Степанівна також зазначила, що під час підготовки до тестів здобувачам вищої освіти необхідно керуватися наказом №107. Також на консультації були присутні магістри, яким порекомендували ознайомитися з наказом МОН України від 08.10.21 р. №1076 «Про затвердження програми єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право» на другому (магістерському) рівні вищої освіти», зазначивши, що ці знання корисні будуть для здачі пробного ЄДКІ. Здобувачі вищої освіти-магістри взяли активну участь у обговоренні основної тематики консультації.

Світлана Степанівна є розробником тестів з ЄФВВ, тому надала вступникам в магістратуру особисто декілька порад для кращої підготовки до іспиту та з задоволенням відповіла на всі питання вступників. Також, здобувачам магістрам розповіла більш детально про ЄДКІ та про підготовку до цього іспиту.

Також, здобувачі мали змогу задавати питання з приводу оновлення тестових завдань при зміні законодавства. Світлана Степанівна надала відповідь, що усі питання уважно перевіряються на відповідність чинному законодавству України, а при наявності зміни законодавства безпосередньо перед початком іспиту - питання замінюється.

Лекторка побажала всім удачі, мирного неба, а головне успішного складання тестування. Зазначила, що здобувачі вищої освіти ОНМУ неодноразово показували себе з кращого боку і вона впевнена, що на основі знань, наданих університетом, вони зможуть все легко здати. Головне не хвилюватись і продовжувати йти вперед!

1 липня 2023 р. була проведена консультація з Кримінального права, Міжнародного гуманітарного права, де були присутніми: запрошений доповідач – адвокат, професор Беніцький А.С., ст. викладач кафедри ЦТП – доцент Горбаньов І.М., ст. викладач кафедри МП – Пальченко А.А.

Адвокат, професор, к.ю.н. Беніцький Андрій Сергійович провів консультацію з таких освітніх компонентів, як «Кримінальне право», «Міжнародне право» та «Міжнародне гуманітарне право». Було звернено увагу на зміни до кримінального законодавства України, які відбулись під час воєнного стану України. Було вказано на особливості кримінально-правової кваліфікації злочинів проти національної безпеки України. Зазначено на необхідність вивчення судової практики України при проведенні розмежування суміжних складів кримінальних правопорушень. Приділено увагу питанням міжнародного права міжнародного захисту прав людини. Наголошено на те, що здобувачам магістерського рівня слід добре орієнтуватися у Міжнародному гуманітарному праві.

Усі учасники зустрічі були задоволенні якістю організації та дуже вдячні Кузніченко Оксані Валеріївні та запрошеним гостям - Поліщук Майї Іванівні, Мирзі Світлані Степанівні та Беніцькому Андрію Сергійовичу за надану цікаву інформацію. Бажаємо усім мирного неба та перемоги, а нашим вступникам до магістратури – найкращих результатів на ЄФВВ для спеціальності 081 Право, а здобувачам магістратури – успішного пробного ЄДКІ!

Наверх

background