31 жовтня 2022 року о 16:00 год відбулося засідання робочої групи освітньо-професійної програми «Морське право» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право
Учасники: Гарант освітньо-професійної програми «Морське право»
к.ю.н. доцент ДОПІЛКА Владислав Олексійович
Члени робочої групи, академічна спільнота
Здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти ІВАНІЩЕНКО Оксана, ЯКІВЧУК Анна
Заступник голови Ради студентського самоврядування ННМГІ АРХІРЄЄВА Ярослава
Стейкхолдер: Вікторія РИБАЛЬЧЕНКО – ТОВ «ДЖЕНЕРАЛ КОНТЕЙНЕР СЕРВІСЕС», начальник юридичного відділу м. Київ, адвокат.

Зустріч проводилася на дистанційній платформі ZOOM в зв’язку з запровадженням в м. Одеса воєнного стану у зв'язку з війною між РФ та Україною

    На засідання робочої групи були розглянуті питання вдосконалення освітньо-професійної програми «Морське право» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти для спеціальності 081 Право, а саме:
  1. Пропозиції від здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право 2. Пропозиції від стейкхолдера Рибальченко Вікторії 3. Заключні положення зустрічі стосовно внесення змін

    По першому питанню зустрічі, здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 «Право», зазначили про необхідність включення до освітньо-професійної програми 081 Право дисциплін, які винесені на Єдиний державний кваліфікаційний іспит, які здобувачі вперше будуть складати наприкінці 2023 року, для підготовки здобувачів до успішного складання іспиту та оновлення інформації, яка викладалася протягом навчання на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти спеціальності 081 Право.

    Стосовно другого питання, стейкхолдер Вікторія РИБАЛЬЧЕНКО – ТОВ «ДЖЕНЕРАЛ КОНТЕЙНЕР СЕРВІСЕС», начальник юридичного відділу м. Київ, адвокат – поділилася власним досвідом роботи у сфері транспортного та морського права, оскільки сама є випускницею Одеського національного морського університету за спеціальністю «Право». Також, Вікторія РИБАЛЬЧЕНКО зазначила про необхідність включення до освітніх компонентів ОПП «Морське право» дисциплін, які б стосувалися концесійності та приватизації у сфері транспортного права, оскільки, сам ці питання в наш час є актуальними. Також стейкхолдер рекомендувала додати навчальні дисципліни, які б стосувалися мультимодальності перевезень. Як зазначила Вікторія РИБАЛЬЧЕНКО, сьогодні дуже актуальними є перевезення товарів різними видами транспорту, в тому числі, і залізничним, оскільки через військову агресію Російської Федерації на території України, саме залізничним транспортом заміщуються морські та авіаційні перевезення.

    Наприкінці засідання усі присутні погодилися з запропонованими доповненнями, як здобувачів, так і стейкхолдера та до наступного засідання робочої групи розробити назви освітніх компонентів відповідно до наданих пропозицій.

    Дякуємо за участь запрошеному стейкхолдеру Вікторії РИБАЛЬЧЕНКО – ТОВ «ДЖЕНЕРАЛ КОНТЕЙНЕР СЕРВІСЕС», начальнику юридичного відділу м. Київ, адвокату, а також усім членам наукової спільноти, які були присутні на засіданні. Бажаємо усім мирного неба! Слава Україні!

Наверх

background