02 жовтня 2023 року
у рамках святкування
ДНЯ ЗАХИСНИКА ТА ЗАХИСНИЦІ УКРАЇНИ
для здобувачів вищої освіти 1 курсу
спеціальності 081 Право
Навчально-наукового морського гуманітарного інституту
Одеського національного морського університету
було проведено
ВІДКРИТУ КУРАТОРСЬКУ ГОДИНУ

Запрошена гостя: випускниця Одеського національного морського університету спеціальності 081 «Право» капітан Збройних сил України, магістрантка Військової Академії Національної гвардії України Олена МАЛАНІЧ

Куратор 1 курсу спеціальності 081 Право Світлана ВОВК

Присутні:
заступник директора ННМГІ ОНМУ Марія ФЕСАН
завідувачка кафедри публічно-правових дисциплін к.ю.н., доцент Ольга КУКШИНОВА
гарант освітньо-професійної програми 081 Право на першому (бакалаврському) рівні, к.ю.н, доцент Олена БОРЩЕВСЬКА

Вся Україна відзначає свято День захисника і захисниці України.

Одеський національний морський університет завжди вітає наших захисників та захисниць і приділяє належну увагу вихованню молоді нашої держави. З початку повномасштабної збройної агресії росії в Україні багато наших здобувачів та випускників відчули свій конституційний обов’язок захищати нашу державу від країни-агресорки росії.

В рамках підтримки багаторічних зв’язків з нашими випускниками, досліджуючи їхню професійну траєкторію, викладачі, особливо в умовах війни, намагаються перебувати на зв’язку з випускниками-захисниками та захисницями України.

Завжди дуже приємно спілкуватися з нашими випускниками, дізнаватися про їх успіхи та пишатися тим, що вони вчилися в ОНМУ на спеціальності 081 Право і це надало їм трамплін для професійної кар’єри. Але війна, на жаль, внесла свої корективи і тепер деякі наші випускники використовують свої вміння та знання на фронті.

Нам вдалося запросити нашу випускницю, а тепер капітана ЗСУ, магістрантку Військової академії Національної гвардії України Олену МАЛАНІЧ до зустрічі з нашими першокурсниками.

Вона поділилася із здобувачами вищої освіти своєю мотивацією чому вона вступала саме в Одеський національний морський університет на спеціальність 081 Право, спогадами про навчання, складання заліків, іспитів, написання наукових робіт. Зазначила щодо високої якості надання навчального матеріалу викладачами. Зауважила, що першим місцем її роботи був саме Одеський національний морський університет, але оскільки вона закінчила навчання на військовій кафедрі і, через тривалу агресію росії ще з 2014 року, вона прийняла для себе відповідальне рішення стати до лав ЗСУ, щоб виконати свій обов’язок громадянки України передбачений ст. 65 Конституцією України захищати Вітчизну, незалежність та територіальну цілісність України.

Це знайшло жвавий відгук від здобувачів вищої освіти, оскільки вивчаючи наразі дисципліну теорія держави та права України в темі «Людина, її правовий статус» вони розбирали це питання в теоретичному аспекті, а наразі переконалися у виконанні цих обов’язків на практиці.

Шановна гостя підкреслила, що навчання в Одеському національному морському університеті за спеціальністю 081 Право стало саме тією першою сходинкою у професійному навчанні, яке надало розуміння правосвідомості та професійних навичок, а також окреслити той необхідний вектор кар’єрного зростання за допомогою методики набуття вмінь навчатися в будь-якій іншій сфері. Наразі це Військова академія Національної гвардії України.

Олена Маланіч підкреслила що зараз формується найцінніше що є в українців. Це розуміння того, що кожен з нас є людиною, громадянином України і те формування правосвідомості, яке зараз закладається в кожному з нас є запорукою формування правової держави про яку вона багато вчила ще перебуваючи студенткою, а зараз відчуває це в реальному житті.

Було підкреслено, що гасло «Слава Україні! Героям слава!» з 2014 року й досі набувають все більшого культурно-патріотичного значення, оскільки охоплюють ті загальнонаціональні цінності, які мають бути в серці у кожного громадянина України і які є не просто словами, а червоною ниткою мають обіймати й правову політику держави. В неї багато професійних планів на майбутню кар’єру, але перш за все зараз перемога України, яку ми всі дуже чекаємо.

Дякуємо нашій Олені Маланіч за час, який вона змогла приділити нашим студентам, щоб поділитися з ними тим, що стане запорукою їхнього бажання вчитися та отримувати якісні професійні знання.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Наверх

background