У рамках національно-патріотичного виховання студентської молоді, у дні пам'яті трагедії Бабиного Яру, доктор історичних наук, професор, в.о. директора ННМГІ ОНМУ, Микола Іванович Михайлуца 2 жовтня 2023 р. провів відкриту лекцію на тему: «Меморіалізація Бабиного Яру: концепція, дискусії, політика пам'яті», присвячену трагедії Бабиного Яру.

Лекцію було проведено на високому національно-політичному рівні.

Людство завжди пам'ятатиме цю трагедію, яка стала результатом зіткнення двох тоталітарних режимів - сталінського комуністичного і гітлерівського нацистського. Людство має знати, пам'ятати і робити все, щоби ідеї людиноненавсницькі ідеї ніколи не перемогли прагнення до свободи, незалежності, вільного вибору!

Маємо пам'ятати про трагедію, яка забрала життя євреїв, українців, ромів та представників інших національностей. Нацизм, як і сьогоднішній рашизм, з його терористичною сутністю, має бути поборений назавжди!

Зло буде покарано спільною боротьбою українського народу і нашими надійними союзниками і добрими сусідами.

Усі присутні на лекції студенти та викладачі, загалом понад 100 осіб, висловили лекторові величезну вдячність за представлену на лекції історичну інформацію, засновану на зібраних документальних даних.

З вдячністю куратори академічних груп і відповідальний за позанавчальну роботу ННМГІ доц. Кернас А. В.

Наверх

background