28, 29 червня та 1 липня 2023 року в рамках підготовки до Єдиного фахового вступного випробування та підготовки до апробації Єдиного державного кваліфікаційного іспиту для вступників на освітній кваліфікаційних рівень магістр та для здобувачів освітнього кваліфікаційного рівня магістр спеціальності 081 Право було проведено ряд консультативних зустрічей.

Організатор зустрічі: Завідувачка кафедри Цивільного та трудового права Одеського національного морського університету, к.ю.н., доцент Кузніченко Оксана Валеріївна

28 червня 2023 р. запрошений гість - адвокатеса Поліщук Майя Іванівна

29 червня 2023 р. запрошений гість - медіаторка, к.ю.н., доцент кафедри Цивільно- правових дисциплін Одеського державного університету внутрішніх справ Мирза Світлана Степанівна.

1 липня запрошений гість - адвокат, професор Беніцький Андрій Сергійович

В ході зустрічі розглядалися наступні питання:
1. Особливості структури питань ЄФВВ для спеціальності 081 Право
2. Особливості структури питань ЄДКІ для випускників з освітнього кваліфікаційного рівня Магістр спеціальності 081 Право
3. Екскурс питаннями програми ЄФВВ, які стосуються конституційного права України, цивільного права та цивільного процесу, кримінального права та міжнародного гуманітарного права
4. Коротка характеристика програми ЄФВВ
5. Аналіз когнітивних рівнів питань ЄФВВ та ЄДКІ

Щоб успішно здобувачі спеціальності 081 Право склали ЄФВВ та ЄДКІ були проведенні за ініціативою Кузніченко О.В. підготовчі консультації спеціалістами, які не тільки володіють необхідним рівнем знать та кваліфікації, а й використовують новітні підходи до успішної здачі ЄФВВ та ЄДКІ з права. Саме тому, кожна консультація була цікава та корисна для майбутньої підготовки здобувачів.

Завідувачка кафедри ЦТП Кузніченко О.В. перед консультацією розповіла про програму іспиту відповідно до наказу № 107 від 03.02.22 р. «Про затвердження Програми предметного тесту з права та міжнародного права», її зміст та когнітивні рівні охоплення, також було зазначено інформацію щодо порядку складання іспиту з ЄФВВ. На засіданні-консультації вступники на освітній кваліфікаційний рівень магістр мали змогу заспокоїтися перед початком проведення ЄФВВ, а також у них була можливість задати питання, які стосуються форми питання, структури відповіді та загальним порядком проведення ЄФВВ. Також, здобувачам магістрам розповіли більш детально про ЄДКІ та про підготовку до цього іспиту. Багато було питань з приводу побудови тестів, ступеню їх складності та розуміння, оновлення тестових завдань при зміні законодавства. Лектори-фахівці: Поліщук М.І., Мирза С.С., Беніцький А.С. надали відповідь , що усі питання уважно перевіряються на відповідність чинному законодавству України, а при наявності зміни законодавства безпосередньо перед початком іспиту - питання замінюється.

Усі учасники зустрічі були задоволенні якістю організації та дуже вдячні лекторам-консультантам за надану цікаву інформацію. Бажаємо усім мирного неба та перемоги, а нашим вступникам до магістратури - найкращих результатів на ЄФВВ для спеціальності 081 Право та магістрам - успішно скласти пробний ЄДКІ!

Наверх

background