29 березня 2023 р. за допомогою платформи ZOOM в рамках зустрічі зі стейкхолдером, професіоналом-практиком було проведено бінарне заняття з суддею Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду України к.ю.н., доцентом МАЗУРОМ Миколою Вікторовичем.

На зустрічі була присутня академічна спільнота ННМГІ ОНМУ спеціальності 081 «Право» магістри та бакалаври, науково-педагогічні працівники кафедр «Цивільного та трудового права», «Морського права», «Кримінального та адміністративного права», голова та представники самоврядування ННМГІ ОНМУ.

Суддя Верховного Суду України Микола Мазур розповідав про свій професійний шлях, про необхідність застосування практики ЄСПЛ при вирішенні спорів. Також звернув увагу щодо гострої проблеми, над якою багато диспутів серед сучасних науковців, а саме, щодо питання застосування Римського статуту. Звернув увагу, що багато положень Римського статуту мають досить суттєвий плив на питання сьогодення.

Після активного спілкування з академічною спільнотою та здобувачами вищої освіти побажав майбутнім юристам більше уваги приділяти навчанню, особливу увагу також приділити судовій практиці, в тому числі, не тільки національній практиці, а й практиці Європейського суду з прав людини. Відмітив, що у майбутньому бажає зустрітися із здобувачами вищої освіти, але вже у якості співробітників.

Здобувачам магістрам суддя побажав наснаги у навчанні та ретельного вивчення міжнародного права та його практичного застосування в практиці Європейського суду з прав людини.

Наверх

background