27 жовтня 2023 року завідувачкою кафедри приватно-правових дисциплін та морського права Оксаною КУЗНІЧЕНКО та старшим викладачем кафедри ППДМП Іриною ДАНИЛОВОЮ в Одеському національному морському університеті було проведено бінарне лекційне заняття із залученням стейкхолдера ОПП «Морське право» другого (магістерського) рівня вищої освіти Дар’єю РАЙЧЕВОЮ за темою: «Морська логістика в умовах війни».

Бінарне заняття проводилося для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право Одеського національного морського університету.

27 жовтня 2023 року на бінарному занятті були розглянуті наступні питання:
1. Особистий шлях Райчевої Дар’ї після випуску з другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право від випускника до менеджеру фрахтового відділу
2. Особливості регулювання морської логістики в умовах воєнного стану
3. Ризики у діяльності логістичних менеджерів
4. Пропозиції щодо удосконалення ОПП «Морське право»

Дар’я Райчева - стейкхолдер ОПП «Морське право», випускниця другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право 2018 року, яка працює на посаді менеджеру фрахтового відділу логістичної компанії. Дар’я розповіла здобувачам свій особистий шлях до займаної посади, структуру логістичної компанії та повноваження кожного члена команди логістичної компанії.

На бінарному занятті розглядалися питання ризиків під час здійснення перевезень в умовах воєнного стану. Дуже цікавим моментом було те, як в умовах війни перевізники адаптувалися до складності ліній та особливостей здійснення доставки товарів у небезпечні області нашої країни.

Після виступу, Райчева Дар’я запропонувала включити до освітньої програми «Морське право» навчання здобувачів більше дисциплін, які б стосувалися правового забезпення морської логістики, правового регулювання мультимодальних перевезень, правового регулювання зовнішньоекономічної діяльності в морегосподарському комплексі, а також податковим правовідносинам в умовах здійснення міжнародної торгівлі.

Наверх

background