📣14 листопада 2023 року кафедрою Приватно-правових дисциплін і морського права ННМГІ Одеського національного морського університету було проведено презентацію дисциплін вільного вибору 2 курсу навчання: «Актуальні проблеми міграційного права» та «Правова охорона інтелектуальної власності у мережі Інтернет» стейкхолдером ОП "Морське право", доцентом кафедри Ігорем ГОРБАНЬОВИМ відповідно до Положення про реалізацію здобувачами ОНМУ права на вільний вибір навчальних дисциплін, затвердженого наказом ректора ОНМУ від 20.05.2021 р. № 169-орг.

На зустрічі була присутня академічна спільнота кафедри ППДМП та здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 081 Право Одеського національного морського університету. 🌐📢

    Багато уваги було приділено питанням:
  • Сучасних організаційно-правових аспектів міжнародної та національної міграційної політики.
  • Проблемам демаркації державного кордону України. Розгляд ходу та результатів міжнародного судового процесу суперечки між Україною та Румунією щодо статусу острову Зміїний
  • Електронному документообігу та цифровим підписом
  • Електронній комерції та електронні гроші
  • Правовій охороні інтелектуальної власності у мережі Інтернет
Практичний досвід та знання Ігоря Миколайовича щодо захисту прав інтелектуальної власності вразили здобувачів, викликавши численні запитання та дискусії на тему законного використання додатків та цитування. Також, було розглянуто незаконне використання творів різних видів інтелектуальної власності та діяльність правоохоронних органів в цій сфері.

👨‍🎓Знання лектора, стейкхолдера, колишнього правоохоронця у сфері інтелектуальної власності, були корисними для здобувачів. Він цікаво виклав матеріал та надав багато прикладів з власної практики, що допомогли краще зрозуміти тему і особливості роботи в цій галузі, особливо в контексті Інтернету, де існує багато порушень прав інтелектуальної власності.

Наверх

background